Onderhoud

Al onze kunststof producten* vragen weinig onderhoud. Het onderhoudsadvies hieronder geldt voor de 5 structuurtypes die Deceuninck aanbiedt: in de massa gekleurd, metalen structuur, structuurfolie in geverfde houtlook, structuurfolie in natuurlijke houtlook en Décoroc thermolakken:


  • Kunststof profielen zijn vuil- en stofwerend. Het is voldoende ze te reinigen met een zachte spons en water, waaraan u eventueel een huishoudelijk reinigingsmiddel kunt toevoegen. Om krassen op het kunststof te voorkomen, raden wij aan de profielen nooit droog te reinigen.
  • Te vermijden producten: agressieve producten, schuur- en oplosmiddelen of andere aromatische verbindingen (aceton, terpentine, white spirit ...).
  • Een jaarlijks onderhoud van het beslag en de afdichtingen met onze onderhoudskit is aan te bevelen. Deze kit bestaat uit producten die speciaal zijn ontwikkeld voor het onderhoud van dichtingen (onderhoudsstick), beslag of moeilijk te reinigen profielen.
  • Schilder uw profielen nooit.

* Zendow, Zendow#neo, Zendow#neo Royal, Zendow#neo Autentica ramen en deuren, Monorail schuifdeuren, Kiuzo luiken, Protex rolluiken, buitengevelbekleding in kunststof-hardschuim en holwandige dakrandbekleding, kunststof-bekleding voor wanden en plafonds.