Deceuninck introduceert unieke Linktrusion® technologie

Linktrusion® technologie

Nieuwe kozijnenserie zendow#neo overstijgt ruimschoots recent doorgevoerde EPC prestatie-eisen

Sinds 1 januari 2011 heeft de Nederlandse overheid voor nieuwbouw een EPC-grenswaarde van 0,6 ingesteld en voor 2015 een verlaging van 0,4. In het nieuwe Bouwbesluit wordt NEN 7120 de nieuwe methode voor de berekening van energieprestaties en wordt de Rc-waarde – de mate van warmteweerstand van delen van de gebouwschil – verhoogd naar 3,5 m² K/W. De warmtedoorgangcoëfficiënt van ramen, deuren en kozijnen wordt in het nieuwe bouwbesluit op ten hoogste 2,2 W/m²K gesteld. Met de introductie van zendow#neo – de gloednieuwe Deceuninck ramen- en deurenserie voorzien van de unieke Linktrusion technologie – voldoet Deceuninck ruimschoots aan deze recent goedgekeurde eisen. De introductie van de nieuwe Deceuninck zendow#neo raamserie vindt plaats op Building Holland.

Linktrusion®

Veel technologieën lijken op elkaar. Slechts enkele zijn fundamenteel verschillend. Er is er maar één werkelijk nieuw. De revolutionaire Linktrusion-technologie van Deceuninck optimaliseert de energie-efficiëntie van kozijnen, ramen en deuren. Bernard Vanderper, directeur Noord-West Europa licht toe: ‘’Tot voor kort werden onze kunststof-kozijnen en ramen standaard versterkt met gegalvaniseerd staal. Het nadeel van staal is echter dat je een groot deel van de isolatiewaarde verliest. Daarom ontwikkelden wij van Deceuninck de unieke revolutionaire Linktrusion technologie. Binnen de gloednieuwe zendow#neo serie zorgt Linktrusion, via een uniek productieproces, waarbij nieuwe en traditionele materialen gecombineerd worden met innovatieve elementen en beproefde technieken, voor superieure isolatie. Naar de eindgebruiker toe vertaalt zich dit in hoger comfort en lager energieverbruik.”

zendow#neo®

De nieuwe technologie zal als eerste worden toegepast in de Deceuninck zendow#neo-serie. Bij zendow#neo standaardserie wordt niet langer gebruik gemaakt van de gebruikelijke gegalvaniseerde versterkingen binnen de profielen, maar worden zowel kader als vleugel voorzien van een thermische versterking. De kern bestaat zowel uit schuim dat gerecyceld kunststof bevat als staaldraad. Bij de zendow#neo premium-serie wordt enerzijds gebruik gemaakt van een thermische versterking in het kaderprofiel en anderzijds van continue glasvezels in het 6-kamer-vleugelprofiel (82 mm). Sterk geoptimaliseerde thermische prestaties zijn het directe resultaat. Beide zendow#neo-oplossingen, standaard en premium, zijn vanzelfsprekend 100% recyclebaar.

Lancering tijdens Building Holland

De Nederlandse introductie van de Linktrusion-technologie in de zendow#neo kozijnen aan de professionele markt zal plaatsvinden tijdens Building Holland van 17 tot en met 19 april in de Amsterdam Rai. Diverse overige Deceuninck toepassingen voor o.a kozijnen, open en gesloten gevels en terrassen zullen er eveneens te bewonderen zijn. Enerzijds op de beurs via de live case ‘Flexibiliteit en Aanpasbaarheid’ en anderzijds op de Deceuninck stand nummer 11.514. Op www.deceuninck.nl biedt Deceuninck een nieuwe colour simulator waarmee u zelf beelden kunt uploaden om de juiste kleur van uw ramen, deuren en kozijnen te bepalen. De Deceuninck zendow#neo standaardoplossing is direct beschikbaar. De zendow#neo premium-oplossing is gepland voor de tweede helft 2012.

Alle bouwprofessionals die als eerste op de hoogte willen zijn van de lancering kunnen zich registreren via www.zendowneo.nl.


Download het persbericht