Nieuws

Deceuninck lanceert gloednieuwe venstertabletten Stonosil: strak, modern en stijlvol

Op zoek naar strakke, stijlvolle binnenvensterbanken die uniform gekleurd zijn of als natuursteen ogen maar toch de duurzaamheid, de onderhoudsvriendelijkheid en de kras-, vocht- en uv-bestendigheid bieden die eigen is aan kunststof? Je vindt het allemaal in het spiksplinternieuw gamma Stonosil van Deceuninck. Helemaal in lijn met Deceunincks slogan ‘bouwen aan een duurzame (t)huis’ zijn deze vensterbanken gemaakt op basis van gerecycleerd kunststof-materiaal en zijn ze zelf 100% recycleerbaar. Zo bewijs je niet alleen jezelf, je interieur en je portemonnee, maar ook het milieu een dienst.

23 juni 2015 Meer weten over de Stonosil venstertabletten?

Deceuninck wint met Zendow#neo de internationale innovatieprijs voor hybride kunststoffen

Dinsdag 4 november nam Tom Debusschere, CEO van Deceuninck, de internationale Innovation Award of the Society of Plastic Engineers in de categorie Hybrid Products in ontvangst uit handen van Europees Parlementslid Martina Dlabajová. Deceuninck, marktleider in kunststof profielen, ontving de prijs dankzij de toepassing van de unieke Linktrusion®-technologie in de Deceuninck Zendow#neo-raam- en deurseries.

19 november 2014 Meer weten over de internationale innovatieprijs voor hybride kunststoffen?

Deceuninck start particuliere Facebook actie

Win €5.000 cashback bij aankoop van Zendow#neo kozijnen in kleur

Deceuninck lanceert een particuliere Facebook-actie waarmee het Nederlandse eindconsumenten beloont voor de aanschaf van de uiterst energiezuinige Zendow#neo-raam- en/of deurkozijnen in kleur. Particulieren kunnen een fraaie kleurenfoto van hun nieuwe Deceuninck Zendow#neo-profielen insturen en op de Deceuninck Facebookpagina ‘likes’ verzamelen. De foto met de meeste ‘likes’ wint een cashbackcheque ter waarde van maar liefst €5.000 en de volgende tien winnen een cheque van elk €500.

10 november 2014 Meer weten over de Facebook actie?

Deceuninck introduceert nieuwe Potdeksel-gevelplank

Deceuninck is vooral bekend om zijn raam- en deursystemen, maar beschikt ook over een ruim assortiment gevelbekledingsoplossingen. Aan zijn assortiment planken in kunststof-hardschuim voorzien van een kunststof-toplaag, de zgn. ‘Standaard’-reeks, voegt Deceuninck nu een nieuw type plank toe: de Potdeksel 167-plank (P 1036). Die wordt overlappend geplaatst, heeft een aantrekkelijke nerfstructuur en is verkrijgbaar is in 8 duurzame kleuren.

24 oktober 2014 Meer weten over de nieuwe Potdeksel-gevelplank?

Deceuninck presenteert nieuwe deurprofielen en online technische gids

Ontdek ze tijdens Architect@work op Deceuninck-stand 225

Het vinden van voordeuren en/of buitendeuren die aan alle eisen voldoen, is niet altijd een eenvoudige opgave. Maar met de nieuwe kunststof deurprofielen van Deceuninck hoeft men voortaan geen concessies meer te doen. De nieuwe Deceuninck Zendow#neo deuren combineren stijl, comfort, veiligheid, isolatie en energiezuinigheid. Verder introduceert Deceuninck een ‘online’ versie van haar technische kozijnen, ramen en deuren-gids.

20 augustus 2014 Meer weten over de nieuwe deurprofielen en online technische gids?

Nieuwste Deceuninck innovaties op Building Holland

Profielenfabrikant Deceuninck zet resoluut in op innovaties. Op Building Holland dat van 6 tot en met 8 mei wordt georganiseerd in de Amsterdam RAI lanceert Deceuninck, wereldspeler in kunststof en composietprofielen, Zendow#neo. Deceuninck Zendow#neo is de gloednieuwe ramen en deuren serie waarin de revolutionaire technologieën Linktrusion en 360° voor het eerst samen worden toegepast. In lijn met de kernwaarden ‘Innovatie’, ‘Ecologie’ en ‘Design’ en de focus op ‘Building a sustainable home’ bewijst Deceuninck met haar nieuwste ontwikkelingen meer dan ooit zijn algemene streven naar duurzaamheid.

22 april 2014 Meer weten over de nieuwste Deceuninck innovaties?

Deceuninck zet resoluut in op innovaties

Op de vakbeurs Polyclose in januari 2014 zal Deceuninck resoluter dan ooit inzetten op innovatie, ecologie en design. Deceunincks bedrijfsmissie ‘bouwen aan een duurzamer (t)huis’ heeft immers niet alleen betrekking op de eindgebruiker, maar ook op alle andere stakeholders: op woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars, distributeurs, architecten en – niet in de laatste plaats – op vakmensen die dagelijks met de Deceuninck-producten werken. Door lokaal te innoveren helpt Deceuninck hen bedreigingen om te buigen tot kansen. Daarom stelt Deceuninck op Polyclose o.a. de revolutionaire Linktrusion-technologie, de Zendow#neo-reeks, de unieke 360°-kleurencollectie en het uitgebreide gevelassortiment voor.

7 januari 2014 Meer weten over de innovaties?

Deceuninck voorziet 252 woningen in Tuinstadwijk Leiden van duurzame kunststof kozijnen

Het beschermde stadsgezicht Tuinstadwijk Leiden ondergaat momenteel een groot onderhoud in opdracht van woningcorporatie de Sleutels. Maar liefst 252 woningen worden voorzien van nieuwe kunststof kozijnen en deuren van profielleverancier Deceuninck. Het renovatieproject werd onlangs genomineerd en is dus kanshebber voor de VKG architectuurprijs Renovatie 2013/2014 die op 3 december zal worden uitgereikt.

6 november 2013 Meer weten over het renovatieproject in Tuinstadwijk Leiden

Deceuninck scoort met vernieuwde interactieve website

De nieuwe website www.deceuninck.nl is zeer positief ontvangen door zowel consumenten als professionals. Op de interactieve en gebruikersvriendelijke website kunnen consumenten realistische simulaties maken van hun nieuwe of te renoveren woningen maar ook calculeren welke energiebesparingen hun nieuwe ramen en deuren opleveren. Professionals kunnen op eenvoudige wijze installatiefilmpjes, plaatsings- en verwerkingsvoorschriften, bestekken, tekeningen en nog veel meer opvragen. Hieronder een overzicht van alle nieuwe interactieve tools.

7 oktober 2013 Meer weten over de vernieuwde interactieve website

Deceuninck Zendow#neo kozijnen: energiezuinig, duurzaam & integraal gekleurd

De nieuwste Deceuninck Zendow#neo Royal kozijnen voldoen, dankzij de unieke Linktrusion® technologie, ruim aan de per 1 maart 2013 aangescherpte energie-eisen die binnen het Bouwbesluit van kracht zijn. Ramen, deuren en kozijnen dienen voor nieuwbouw voortaan te voldoen aan een U-waarde van 1,65 W/m²K in plaats van 2,2 W/m²K. Naast energiezuinig en duurzaam, zijn de Deceuninck Zendow#neo Royal kozijnen bovenal ook aan de 4-zijden, ofwel rondom, integraal ‘uni-’ of ‘bicolour’, gecoat verkrijgbaar. Met de perfecte mix van ecologie, innovatie en design introduceert het 75-jarige Deceuninck nu ook haar kleurconcept 360°.

17 juni 2013 Meer weten over de Deceuninck Zendow#neo kozijnen

178 woningen in Oosterhout voorzien van veilige en isolerende Deceuninck kozijnen

Als onderdeel van een omvangrijk renovatieproject in de wijk Slotjes Midden in Oosterhout zal Maas-Jacobs Kunststof Kozijnen B.V., in opdracht van woningstichting Thuisvester, dit voorjaar maar liefst 1982 nieuwe kozijnen plaatsen van het merk Deceuninck. Van alle 178 woningen worden ondermeer de bestaande buitenkozijnen vervangen door de nieuwe kunststof kozijnen van het type Deceuninck Zendow Royal.

28 maart 2013 Meer weten over het renovatieproject in Oosterhout?

Deceuninck sluit kringloop met opening nieuwe recycling fabriek

Deceuninck opent een nieuwe recyclingfabriek in Diksmuide (België) op de terreinen van haar bestaande kunststof compoundingfabriek die jaarlijks 105.000 ton compound produceert. De investering bedraagt € 3 miljoen voor het recyclen van postindustrieel en postconsumer harde kunststof. De fabriek heeft een capaciteit van 20.000 ton per jaar waarmee Deceuninck Recycling in Diksmuide de grootste recycler van harde kunststof in de Benelux wordt. Maar liefst 100% van de gerecyclede grondstof wordt door Deceuninck in nieuwe kozijnsystemen en bouwproducten verwerkt. Deceuninck begon 50 jaar geleden al met het ontwerpen van 100% recyclebare producten en vandaag sluit de kring volledig.

25 oktober 2012 Lees meer over de nieuwe recyclagefabriek van Deceuninck in Diksmuide

Deceuninck producten reduceren total cost of ownership

Gebouwenbeheerders en vastgoedeigenaren hechten steeds meer waarde aan de ‘total cost of ownership’, ofwel de totale gebruikslasten over de hele levenscyclus van een gebouw. Zaken als onderhoudsintensiteit, milieubelasting, energie- en materiaalverbruik worden steeds belangrijker. Recent onderzoek wijst uit dat de producten van Deceuninck aantoonbaar helpen een lagere ‘total cost of ownership’ te realiseren.

4 juni 2012 Lees meer over het reduceren van de ‘Total cost of ownership’

Deceuninck introduceert unieke Linktrusion® technologie

Nieuwe kozijnenserie zendow#neo overstijgt ruimschoots recent doorgevoerde EPC prestatie-eisen
Sinds 1 januari 2011 heeft de Nederlandse overheid voor nieuwbouw een EPC-grenswaarde van 0,6 ingesteld en voor 2015 een verlaging van 0,4. In het nieuwe Bouwbesluit wordt NEN 7120 de nieuwe methode voor de berekening van energieprestaties en wordt de Rc-waarde – de mate van warmteweerstand van delen van de gebouwschil – verhoogd naar 3,5 m² K/W. De warmtedoorgangcoëfficiënt van ramen, deuren en kozijnen wordt in het nieuwe bouwbesluit op ten hoogste 2,2 W/m²K gesteld. Met de introductie van zendow#neo – de gloednieuwe Deceuninck ramen- en deurenserie voorzien van de unieke Linktrusion technologie – voldoet Deceuninck ruimschoots aan deze recent goedgekeurde eisen. De introductie van de nieuwe Deceuninck zendow#neo raamserie vindt plaats op Building Holland.

13 april 2012 Lees meer over de unieke Linktrusion® technologie

Deceuninck, grootste Benelux kunststof recycling bedrijf, sluit recycle overeenkomst met VKG

Het Belgische bedrijf Deceuninck creëert duurzame bouwproducten met een superieure isolatie, een zo laag mogelijke consumptie van materiaal en een levenscyclus van meer dan 50 jaar. Alle producten kunnen aan het einde van hun levenscyclus volledig worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Om in Nederland tot een compleet gesloten circuit te komen, is Deceuninck recent een overeenkomst aangegaan met de Vereniging van Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG).

17 januari 2012 Lees meer over de recycle overeenkomst met VKG

Deceuninck zendow kozijn scoort hoog op brandwerendheid

Tot 60 minuten weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (WBDBO)

Deceuninck zendow kozijnen scoren bijzonder hoog op het vlak van brandwerendheid. Bij een recent uitgevoerde onafhankelijke brandwerendheidstest behaalde het Deceuninck zendow kozijn probleemloos 52 minuten. Deceuninck bewijst hiermee opnieuw dat hun kunststof kozijnen niet alleen bijdragen aan een veilige woonomgeving maar ook uitstekend toepasbaar zijn in ruimtes waar brandwering een vereiste is. Zoals bijvoorbeeld op de werkplek, school en in openbare ruimtes.

december 2011 Lees meer over de hoge score op het vlak van brandwerendheid

3500 kunststof kozijnen voor woningbouwrenovatie in Utrecht

Grote opdracht voor de Gevelbouwgroep

De Gevelbouwgroep uit Drachten gaat 3500 kunststof kozijnen van Deceuninck leveren voor 640 woningen in de Vechtzoom en Gagel te Utrecht. De grote opdracht is bestemd voor de zogenaamde 3,5 hoog flats. De Gevelbouwgroep levert de kozijnen aan Bouwbedrijf Rutges uit De Meern tussen mei 2011 en halverwege 2013.

1 april 2011 Lees meer over de woningbouwrenovatie in Utrecht

Deceuninck hoofsponsor Greenbuild Congres

Deceuninck is de hoofdsponsor van het Greenbuild Congres dat in samenwerking met Duurzaam Gebouwd, het kennisplatform over duurzaam bouwen, op woensdag 9 februari tijdens de Bouwbeurs in Utrecht zal worden georganiseerd. Dit duurzame congres was vorig jaar een groot succes met 500 bezoekende aannemers, overheden, opdrachtgevers en architecten, die geïnteresseerd waren in duurzame nieuwbouw, duurzaam renoveren en energiebesparing.

18 januari 2011 Lees meer over het Greenbuild Congres

Deceuninck behaalt PEFC-certificering

Deceuninck, de toonaangevende designer en producent van hoogkwalitatieve kunststofsystemen voor ramen en deuren, dak en gevelbekleding, interieur- en tuintoepassingen heeft onlangs een PEFC-certificering behaald voor zijn innovatieve Twinson materiaal. Twinson verweeft naadloos traditie en innovatie door de natuurlijke look & feel van hout met de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van kunststof te combineren. Naast aanzienlijke ecologische voordelen, het is voor 100% recyclebaar, onderstreept Twinson via het PEFC-certificaat de bezorgdheid van Deceuninck om het milieu.

4 november 2010 Lees meer over de PEFC-certificering