Nieuwste Deceuninck innovaties op Building HollandProfielenfabrikant Deceuninck zet resoluut in op innovaties. Op Building Holland dat van 6 tot en met 8 mei wordt georganiseerd in de Amsterdam RAI lanceert Deceuninck, wereldspeler in kunststof en composietprofielen, Zendow#neo. Deceuninck Zendow#neo is de gloednieuwe ramen en deuren serie waarin de revolutionaire technologieën Linktrusion en 360° voor het eerst samen worden toegepast. In lijn met de kernwaarden ‘Innovatie’, ‘Ecologie’ en ‘Design’ en de focus op ‘Building a sustainable home’ bewijst Deceuninck met haar nieuwste ontwikkelingen meer dan ooit zijn algemene streven naar duurzaamheid.

Ook al is Deceuninck een wereldspeler, in Nederland weet nog niet iedereen dat Deceuninck ruim 75 jaar ervaring heeft met kunststof. In al die jaren was het bedrijf toonaangevend. Ook vandaag de dag zet het bedrijf in op innovaties. Om aan de professionele markt de laatste innovatie voor te stellen pakt het bedrijf uit op Building Holland. “Wij zullen hier aan Nederlandse architecten en bouwprofessionals laten zien dat Deceuninck naast de jarenlange ervaring ook vooral op de toekomst gericht is. Daarom zijn we partner van “Duurzaam Gebouwd” en werken wij in Nederland nauw samen met andere ondernemingen die toekomstgericht denken en handelen. Een voorbeeld hiervan is de Nederlandse Innovatiekring Klimaatschil. Samen gaan we voor een duurzaam rendement, waarbij de mens steeds centraal staat”, licht commercieel directeur Nederland Paul Jansen toe.

Volledig gekleurde kozijnen met 360°

Op de stand 08.316 zal door het Nederlandse Deceuninck team onder andere het gloednieuwe kleurproces 360° worden toegelicht. 360° is een innovatief industrieel coatingproces om volledig gekleurde, esthetisch aantrekkelijke kunststof ramen en deurprofielen te maken. Met 360° worden de profielen rondom gecoat, waardoor de hagelwitte kunststofkleur nergens meer zichtbaar is. Deze coating is watergedragen en dus niet milieubelastend. De koudpigmentatie zorgt ervoor dat het infrarode zonlicht wordt gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd.

Kleurensimulator

Het huidige kleurassortiment van 360° biedt een keuze uit een Uni-colourgamma, dat rondom, dus zowel binnen als buiten, dezelfde kleur geeft, en een Bi-colourgamma, dat aan de binnenzijde een andere kleur heeft dan aan de buitenzijde. Om dit te realiseren investeerde Deceuninck fors in een geavanceerde, volautomatische coatinginstallatie. Omdat zowel bij renovatie als nieuwbouw het moeilijk vanaf een staal te beoordelen is hoe de gekozen kleuren bij de woning en de leefomgeving passen, heeft Deceuninck een realistische online kleurensimulator ontwikkeld. Via www.deceuninck.nl kunnen professionals en consumenten een selectie maken uit een aantal nieuwbouwwoningen of een foto van hun woning opladen, vervolgens de kleur en het type kozijn kiezen en via simulatie bepalen welk type kleur/kozijn het beste bij hun woonproject en de omgeving past.

Super isolerend dankzij Linktrusion

Ook zal op de Deceuninck-stand de revolutionaire Linktrusion technologie worden toegelicht. Deze technologie stapt af van het toepassen van gegalvaniseerd staal als standaard versterking in de profielen. In zowel kader als vleugel bestaat de versterking voortaan uit een kern van schuim van gerecycled kunststof en staaldraad. De Zendow#neo Premium-oplossing gaat zelfs nog een stap verder: hier wordt gebruikt gemaakt van structurele glasvezels in het zeskamervleugelprofiel.

Het resultaat is een betere warmte-isolatie. Zelfs de basisuitvoering van het Zendow#neoraam-en deursysteem haalt met hoogrendementsbeglazing met gemak 1,2 W/m²K. Met de Zendow#neo Premium-oplossing zijn zelfs waarden tot 0,65 W/m²K mogelijk.

Energiecalculator

In een doorsneewoning gaat tot 15% van de warmte via ramen en deuren verloren. Via de energiecalculator, te vinden op www.deceuninck.nl onder toepassingsgebied ‘Ramen & Deuren’, kan berekend worden hoeveel geld en energie u met Deceuninck ramen en deuren kunt besparen. Vul het type woning, het huidige raamsysteem en de verwarming in, en u ziet onmiddellijk hoeveel u kunt besparen. Zowel in euro als in CO2-vermindering.

100% gesloten recycling circuitDe fabriek van Deceuninck in België is speciaal gebouwd voor de recycling van kunststof-ramen in gesloten kringloop. Met een capaciteit van 20.000 ton is het de grootste van Europa. Naast oude ramen worden er ook andere harde kunststof-bouwproducten vermalen tot nieuwe grondstof voor nieuwe kunststof ramen. Daarmee biedt het bedrijf een volledig sluitend circuit aan.

Building Holland wordt van 6 tot en met 8 mei gehouden in de Amsterdam RAI.
Alle innovaties zijn te ontdekken op de Deceuninck-stand, nummer 08.316.

Download het persbericht