Onderhoud

Ons progamma met kunststof producten* vraagt weinig onderhoud. Het onderhoudsadvies hieronder geldt voor de 4 structuurtypes die Deceuninck aanbiedt: in de massa gekleurd, structuurfolie in geverfde houtlook, structuurfolie in natuurlijke houtlook en 360° thermolakken:


  • Kunststof profielen zijn vuil en stof afwerend. Het is voldoende om ze te reinigen met een zachte spons en water, waaraan eventueel een huishoudelijk reinigingsmiddel is toegevoegd. Om krassen op het kunststof te voorkomen, raden wij aan de profielen nooit droog te reinigen.
  • Te vermijden producten: agressieve producten, schuur- en oplosmiddelen of andere aromatische verbindingen (aceton, terpentine, white spirit ...).
  • Een jaarlijks onderhoud van het beslag en de afdichtingen met onze onderhoudskit is zeer aan te bevelen. De kit bestaat uit producten die speciaal zijn ontwikkeld voor het onderhoud van dichtingen (onderhoudsstick), beslag of moeilijk te reinigen profielen.
  • Schilder uw profielen nooit.

* Zendow, Zendow#neo, Zendow#neo Royal, Zendow#neo Autentica ramen en deuren, Monorail schuifdeuren, Kiuzo luiken, Protex rolluiken, buitengevelbekleding in kunststof-hardschuim en holwandige dakrandbekleding, kunststof bekleding voor wanden en plafonds.