Deceuninck, grootste Benelux kunststof recycling bedrijf, sluit recycle overeenkomst met VKG

Recycle overeenkomst met VKG

Het Belgische bedrijf Deceuninck creëert duurzame bouwproducten met een superieure isolatie, een zo laag mogelijke consumptie van materiaal en een levenscyclus van meer dan 50 jaar. Alle producten kunnen aan het einde van hun levenscyclus volledig worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Om in Nederland tot een compleet gesloten circuit te komen, is Deceuninck recent een overeenkomst aangegaan met de Vereniging van Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG).

Building a sustainable home

Tom Debusschere, CEO van Deceuninck, ondertekende eind 2011 samen met directeur VKG, Albert Zegelaar, het VKG Recyclepartner contract. “Wij geloven in ‘building a sustainable home’ en bieden een totaaloplossing aan onze fabrikanten en installateurs. kunststof-ramen uit de jaren 70 en 80 die aan het einde van hun levenscyclus zijn, komen terug naar de recyclevestiging in Diksmuide, onze grondstoffenfabriek. Want recycling is niets anders dan het maken van een nieuwe grondstof. Zo maken wij de cirkel rond voor alle materialen die wij op de markt brengen”, aldus Debusschere. Deceuninck recycled zowel kunststof, Twinson houtcomposiet als de nieuwe glasvezelversterker kunststof.

De VKG vertegenwoordigt al meer dan 30 jaar de belangen van de bedrijven in deze branche. Albert Zegelaar: ”Wij zijn zeer content over de samenwerking met onze partner Deceuninck en we verwachten voor 2012 een verdere toename van het recyclevolume van kunststof kozijnen. En dat is goed nieuws, want recycling is en blijft een belangrijke troef in de uitstekende milieuprestaties van onze branche.”

Overname

Bij Deceuninck is vanaf het ontstaan, 75 jaar geleden, het recyclen van grondstoffen een essentieel onderdeel in de visie van het bedrijf. Al in 1970 installeerde Deceuninck mechanische breekmolens voor kunststof-recycling in de vestiging in Gits. Recentelijk werd de kunststof Recyclinginstallatie van het Belgische bedrijf Verpola uit Brugge overgenomen. De volledige lijn wordt geïntegreerd in de infrastructuur van de bestaande grondstoffenfabriek van Deceuninck in Diksmuide. Bernard Vanderper, verantwoordelijk voor Deceuninck in Noordwest-Europa: “Dankzij onze bouwproducten bouwen onze klanten op twee manieren duurzaam. Ten eerste bieden we energiezuinigere producten, met een lange levensduur. Ten tweede engageren wij ons door de producten aan het einde van hun levenscyclus te recycleren.”

Renocycleren®

De nieuwste generatie ramen van Deceuninck biedt een superieure isolatie, waardoor een gezin over een periode van 50 jaar zowat 50.000 liter stookolie kan besparen. De nieuwste raamdesigns van Deceuninck leveren een betere energieprestatie bij een zo laag mogelijk gewicht. Men behaalt nu passiefhuis-isolatiewaardes met 40% minder materiaalverbruik. De gebruikers van de Deceuninck producten dragen zo bij tot het in stand houden van de natuurlijke rijkdommen. Omdat Deceuninck zijn recyclagecapaciteit verhoogt, kan het gebruik van nieuwe grondstoffen wordt vervangen door een gerecyclede grondstof. Dit concept wordt door Deceuninck op de markt gebracht onder de gedeponeerde merknaam Renocycleren®: een combinatie van Renoveren en Recycleren.”

Voor meer informatie over het Deceuninck-recyclingsysteem bezoekt u www.deceuninck.nl of mailt u het Deceuninck-recyclingteam: recycling@deceuninck.com.


Download het persbericht