Deceuninck producten reduceren total cost of ownership

Reduceren total cost of ownership

Gebouwenbeheerders en vastgoedeigenaren hechten steeds meer waarde aan de ‘total cost of ownership’, ofwel de totale gebruikslasten over de hele levenscyclus van een gebouw. Zaken als onderhoudsintensiteit, milieubelasting, energie- en materiaalverbruik worden steeds belangrijker. Recent onderzoek wijst uit dat de producten van Deceuninck aantoonbaar helpen een lagere ‘total cost of ownership’ te realiseren.

Impact op ‘Total cost of ownership’

Met de nieuwste generatie kozijnen van Deceuninck kan een gezin over een periode van 50 jaar zo’n 50.000 liter stookolie besparen. Hiermee beantwoordt Deceuninck ruimschoots aan de steeds strenger wordende EPC regelgeving die binnen het Bouwbesluit van kracht is. “Onze gloednieuwe serie Deceuninck zendow#neo raamprofielen, waarvan nu al bepaalde profielcombinaties beschikbaar zijn, zal maar liefst 25% beter isoleren doordat het gebruikt maakt van de unieke Linktrusion technologie”, licht Paul Jansen, Commercieel Directeur van Deceuninck in Nederland, toe. “Dit resultaat is berekend aan de hand van de Uf waarde, ofwel de warmtedoorgangscoëfficient van de profielen. Hoe lager de Uf waarde, hoe beter de thermische isolatie, des te lager de energiefactuur en een aantoonbaar lagere ‘cost of ownership’. Daarnaast biedt onze Deceuninck zendow#neo serie bijzonder lage onderhoudskosten, diverse technische Komo goedkeuringen, een tijdloos design, een ruime kleurkeuze en een gegarandeerd gesloten circuit wat betreft recycling”, aldus Paul Jansen. Een compleet overzicht van alle voordelen is terug te vinden op www.deceuninck.nl

Revolutionaire Linktrusion technologie

Energie-efficiënt bouwen en renoveren blijven ook op de lange termijn de motor van de bouwsector. Daarom richt Deceuninck zich bij de ontwikkeling van nieuwe producten vooral op deze behoefte. De nieuwe ramenserie Deceuninck zendow#neo is voorzien van de revolutionaire Linktrusion technologie waarmee de energie-efficiëntie van kozijnen, ramen en deuren nog verder wordt geoptimaliseerd. Bernard Vanderper, directeur Noordwest Europa licht toe: “Binnen de nieuwe Deceuninck zendow#neo serie zorgt Linktrusion, via een uniek productieproces, waarbij nieuwe en traditionele materialen gecombineerd worden met innovatieve elementen en beproefde technieken, voor een superieure isolatie. Naar de eindgebruiker toe vertaalt zich dit in hoger comfort en een nog lager energieverbruik.”

Gesloten circuit

Bij Deceuninck staat ‘Bouwen aan een duurzame (t)huis’ centraal. Daarom zijn Deceuninck producten 100% recyclebaar. Om ook in Nederland tot een gesloten circuit te komen ondertekende Deceuninck eind vorig jaar een samenwerking met de Vereniging van Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG). Maar dit is niet alles. Recent breidde Deceuninck haar jaarlijkse recyclecapaciteit uit naar 20.000 ton. De registratie van het woord “Renocycleren” onderstreept de focus op duurzaamheid binnen het bedrijf. Voor Deceuninck is “Renocycleren” een gesloten proces waarbij oude gerecyclede kozijnen, na recycling, tot nieuwe producten worden omgezet.

Provada

Op de PROVADA in de Amsterdam RAI op 5, 6 en 7 juni worden de energiezuinige Deceuninck producten onder andere toegepast in een indrukwekkende live case met als thema ‘De meest economische weg naar comfortabel en duurzaam vastgoed’ op standnummer 11-57.

Het gebouw, met als werktitel ‘De Kameleon’, laat de bezoeker alle facetten ervaren van wat well-being is. De beursbezoeker zal deze live case met open mond beleven: het gebouw toont niet alleen de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van flexibiliteit en aanpasbaarheid. Ook het logistieke proces is state of the art: de partijen moeten het compleet functionerende bouwwerk in slechts 3 dagen realiseren.


Download het persbericht