3500 kunststof kozijnen voor woningbouwrenovatie in Utrecht

Kunststof kozijn

Grote opdracht voor de Gevelbouwgroep

De Gevelbouwgroep uit Drachten gaat 3500 kunststof kozijnen van Deceuninck leveren voor 640 woningen in de Vechtzoom en Gagel te Utrecht. De grote opdracht is bestemd voor de zogenaamde 3,5 hoog flats. De Gevelbouwgroep levert de kozijnen aan Bouwbedrijf Rutges uit De Meern tussen mei 2011 en halverwege 2013.

Opdrachtgever Woningbouwvereniging Mitros en aannemer Rutges hebben gekozen voor De Gevelbouwgroep. Mede omdat de gevelspecialist uit het noorden van het land de kunststof kozijnen zendow Royal met retrolook, standaard voorzien van vijfkamers, aanbiedt. De unieke uitstraling en de uitstekende isolatiewaarde waren van doorslaggevend belang om voor dit uniek Deceuninck profielsysteem te kiezen Het kozijn wordt vervaardigd met een schuin aflopende onderdorpel, rechte stijlen en bovendorpel. Het 5-kamerprofielsysteem heeft een prima isolatiewaarde. In combinatie met hoog rendementsglas zijn er lagere stookkosten en is er sprake van een betere geluidsisolatie. De kozijnen zijn daarnaast recyclebaar en inbraakveilig. Het 5-kamer profielsysteem werd in 2005 door Deceuninck ontworpen.

De renovatie in Utrecht is bijzonder, omdat het bestaande metselwerk van de flats wordt gestript. Daarna komt er een hoogwaardig isolatiepakket met een nieuwe gemetselde buitenmuur. In de nieuwe houten stelkozijnen komen de kozijnen van De Gevelbouwgroep: meer specifiek een retrolook op basis van de Deceuninck Zendow Royal serie. Deceuninck en de gevelspecialist zijn trots op het binnenhalen van dit grote en voor De Gevelbouw unieke project.


Download het persbericht