Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

sollicitatie
Nadat we je sollicitatie hebben ontvangen en positief hebben geëvalueerd maken we een afspraak voor een eerste oriënterend gesprek. Mochten je opleiding en/of je ervaring niet overeenstemmen met onze selectiecriteria dan brengen we je hiervan op de hoogte.

eerste gesprek
In een eerste oriënterend gesprek peilen we je verwachtingen, motivatie, ervaring en competenties en wij lichten onze behoeften en verwachtingen toe. Je maakt tijdens dit eerste gesprek meteen kennis met je toekomstige verantwoordelijke.

assessment
Als je ons hebt overtuigd in het gesprek, dan stellen we een assessment voor. Via persoonlijkheidsvragenlijsten en een aantal psychotechnische testen trachten we een zo compleet mogelijk beeld van je te krijgen. De testresultaten, in combinatie met de bevindingen tijdens het interview, vormen de basis voor onze beslissing om al dan niet verder te gaan met je sollicitatie. Het assessment varieert afhankelijk van de functie.

contractbespreking
Na een positief sollicitatie advies volgt een contractbespreking en sta je aan het begin van je loopbaan bij Deceuninck.

integratiecheck
Na de eerste 3 maanden bij Deceuninck houden we een integratiecheck, waarbij de verwachtingen van beide partijen nog eens worden bekeken en eventuele opmerkingen worden meegedeeld.