Deceuninck voorziet 252 woningen in Tuinstadwijk Leiden van duurzame kunststof kozijnen

Tuinstadwijk Leiden

Het beschermde stadsgezicht Tuinstadwijk Leiden ondergaat momenteel een groot onderhoud in opdracht van woningcorporatie de Sleutels. Maar liefst 252 woningen worden voorzien van nieuwe kunststof kozijnen en deuren van profielleverancier Deceuninck. Het renovatieproject werd onlangs genomineerd en is dus kanshebber voor de VKG architectuurprijs Renovatie 2013/2014 die op 3 december zal worden uitgereikt.

De keuze voor Deceuninck werd vooral gebaseerd op het fraaie retroprofiel van het kozijn in combinatie met de HVL-verbinding (houtverbindingslook) en het zeer brede kleurenpallet. Daarnaast spraken de veilige, duurzame en energiezuinige aspecten ook erg in het voordeel van Deceuninck.

Het project in Leiden wordt uitgevoerd door Ploeg Kozijnen die de Deceuninck kozijnen op de eigen locatie in Nieuw Vennep vervaardigt. Hiervoor is het machinepark uitgebreid met een nieuwe installatie zodat ook de nieuwste serie Deceuninck Zendow #neo ramen en deuren kunnen worden verwerkt. Door de goede voorbereiding en intensieve samenwerking met alle ketenpartners verloopt de uitvoering van het project soepel en blijft de overlast voor de bewoners tot een minimum beperkt.

Deceuninck Zendow #neo Royal

Door het retroprofiel van Zendow #neo Royal passen de kozijnen naadloos in het beschermde stadsgezicht. Zij combineren elegantie met een uitzonderlijke profieldiepte van 115 millimeter waardoor het profiel bijzonder geschikt is om oude gevels in stijl te restaureren.

De nieuwste generatie Deceuninck Zendow#neo Royal kozijnen overtreffen dankzij de unieke Linktrusion® technologie ruimschoots de energie-eisen die binnen het nieuwe Bouwbesluit van kracht zijn. De Linktrusion® technologie is een uniek productieproces, waarbij nieuwe en traditionele materialen gecombineerd worden met innovatieve elementen en beproefde technieken, voor een superieure isolatie. Mede door de uitstekende thermische en akoestische isolatie behalen de kozijnen hoge energieprestaties, zijn ze duurzaam en lucht- en waterdicht. Met de nieuwste generatie kozijnen van Deceuninck bespaart een gezin over een periode van 50 jaar zo’n 50.000 liter stookolie.

“Onze Deceuninck Zendow#neo serie biedt bijzonder lage onderhoudskosten, diverse technische Komo goedkeuringen, een fraai design, een ruime kleurkeuze en daarnaast ook een gegarandeerd gesloten circuit wat betreft recycling”, aldus Paul Jansen, commercieel Directeur van Deceuninck in Nederland.

Voor gebouwenbeheerders en vastgoedeigenaren is van grote waarde dat de Deceuninck producten een lagere ‘total cost of ownership’, ofwel de totale gebruikslasten over de hele levenscyclus van een gebouw, helpen realiseren.

360°: integraal gekleurd

De Deceuninck Zendow#neo Royal kozijnen zijn nu ook rondom, ofwel integraal ‘Uni-’ of ‘Bicolour’, gecoat verkrijgbaar. Unicolour kozijnen, ramen en deuren hebben zowel binnen als buiten dezelfde kleur. Met Bicolour kan men voor tijdloze beige- en wittinten voor binnen kiezen en universele kleuren voor buiten. De nieuwe 360° coating is watergedragen en reflecteert, via koudpigmentatie, het infrarode zonlicht. Met de geavanceerde online kleurensimulator op www.deceuninck.nl kan men een realistische simulatie van de kleur van de toekomstige ramen laten weergeven. Voor nieuwbouw kan worden gekozen uit een aantal woningtypes, voor renovatie kan een afbeelding van de bestaande woning worden geüpload.

Het project in Tuinstadswijk Leiden zal volgens planning in mei 2014 worden afgerond.

Meer informatie over de Deceuninck Zendow#neo Royal kozijnen vindt u op de vernieuwde www.deceuninck.nl. Meer informatie over Ploeg Kozijnen vindt u op www.ploegkozijnen.nl.


Download het persbericht