Deceuninck zet resoluut in op innovatiesOp de vakbeurs Polyclose in januari 2014 zal Deceuninck resoluter dan ooit inzetten op innovatie, ecologie en design. Deceunincks bedrijfsmissie ‘bouwen aan een duurzamer (t)huis’ heeft immers niet alleen betrekking op de eindgebruiker, maar ook op alle andere stakeholders: op woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars, distributeurs, architecten en – niet in de laatste plaats – op vakmensen die dagelijks met de Deceuninck-producten werken. Door lokaal te innoveren helpt Deceuninck hen bedreigingen om te buigen tot kansen. Daarom stelt Deceuninck op Polyclose o.a. de revolutionaire Linktrusion-technologie, de Zendow#neo-reeks, de unieke 360°-kleurencollectie en het uitgebreide gevelassortiment voor.

Anticyclisch investeren

Hoewel veel bedrijven in krappe tijden traditioneel de hand op de knip houden, is Deceuninck rotsvast overtuigd van het belang van anticyclisch investeren. De strategie om in tijden van recessie te blijven investeren, zal gegarandeerd op langere termijn haar vruchten afwerpen.

Deceuninck brengt continu de lokale marktbehoeften in kaart. Met de innovaties die hieruit ontstaan (Linktrusion, Zendow#neo en 360°…) geeft Deceuninck alle actoren binnen de bouw de juiste productsystemen en tools in handen.

360°: de eerste volledig gekleurde kunststof profielen

Op Polyclose, te Flanders-Expo in het Belgische Gent, geeft Deceuninck de vakman in de eerste plaats meer inzicht in het kleurproces 360°, een uniek industrieel coatingproces om kunststof ramen of deurprofielen volledig, rondom, te kleuren.

Tijdens het 360° -kleurproces worden de profielen rondom 360° gecoat waardoor de hagelwitte kunststof uitstraling nergens meer zichtbaar is. De coating is watergedragen en dus milieuvriendelijk. Kenmerkend voor 360° is ook dat de coating voorzien is van koudpigmentatie die het infraroodlicht uit de zon reflecteert i.p.v. absorbeert.

Het huidige beschikbare kleurassortiment van Deceuninck 360° biedt een keuze uit Uni-colours en Bi-colours. Het Uni-colourgamma geeft zowel binnen als buiten dezelfde kleur. Bij het Bi-colourgamma kan aan de binnenzijde voor een andere kleur worden gekozen dan aan de buitenzijde.

Linktrusion: optimale thermische en akoestische isolatie

Zendow#neo is de naam van de Deceuninck serie raam- en deurprofielen waarin ‘Linktrusion’ voor het eerst wordt toegepast. Bij Zendow#neo wordt niet langer gebruik gemaakt van standaard-gegalvaniseerde versterkingen binnen de profielen, maar van de unieke revolutionaire Linktrusion technologie.

Bij de Deceuninck Zendow#neo ‘Standaard’-oplossingen worden zowel kader als vleugel voorzien van een thermische versterking. De kern hierbij bestaat uit schuim van gerecycled kunststof en staaldraad. De Deceuninck Zendow#neo ‘Premium’-oplossingen gaan nog een stap verder. Die maken enerzijds gebruik van thermische versterkingen in het kaderprofiel en anderzijds van continue structurele glasvezels in het 6-kamervleugelprofiel.

Het resultaat zijn nog beter thermische prestaties. Zo haalt zelfs de basisuitvoering van het Deceuninck Zendow#neo raam-en deursysteem met hoogrendementsbeglazing met gemak 1,2 W/m²K. Met de Deceuninck Zendow#neo Premium-oplossing zijn nog lagere - en dus betere – waarden mogelijk. Zelfs tot 0,65 W/m²K.

Uitbreiding gevelassortiment

Het Deceuninck gevelbekledingsassortiment biedt net als de Zendow#neo-reeks voor ramen en deuren een Standaard- en een Premiumserie. Beide reeksen bestaan uit 3 verschillende gevelplanken die alle kunnen fungeren als finale afwerking of kunnen deel uitmaken van een totaalisolatieconcept.

Wat betreft het materiaal biedt Deceuninck de keuze uit kunststof en Twinson: een kunststof-houtcomposiet die het natuurlijke uitzicht en warme gevoel van hout koppelt aan de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van kunststof.

Nieuw binnen de Standaard-serie zijn de dubbele rabatplank van 300 mm en de potdekselplank van 167 mm. Beide bestaan uit kunststof-hardschuim met een kunststof-toplaag. De twee planken zijn in verschillende massakleuren verkrijgbaar en altijd voorzien van een houtnerf-reliëfstructuur.

Ondersteunende materialen

Voor alle productinnovaties ontwikkelde Deceuninck ook diverse ondersteunende materialen: brochures, stalen, technische gidsen, enzovoort.

Voor professionals die hun klanten nog beter willen informeren over bijvoorbeeld de Deceuninck 360°-ramen en -deuren, ontwikkelde Deceuninck een leaflet met korte uitleg over het Deceuninck 360°-gamma, een kleurenfolder en kleurenwaaier.

Voor de montage ontwikkelde Deceuninck o.a. een nieuwe technische gids voor ramen en deuren. Met deze editie biedt de toonaangevende wereldspeler in kunststof opnieuw een boekwerk met een prima samenvatting van de meest voorkomende situaties. Onder de hoofdrubrieken ‘ramen en (schuif-)deuren’, ‘rolluiken’, ‘rolluikkasten’ en ‘luiken’ vindt u telkens een uitgebreid overzicht van het assortiment net als alle montage- en verwerkingsvoorschriften en een brede waaier aan technische doorsnedes.

Bezoekers van Poyclose kunnen al deze materialen gratis aanvragen op de Deceuninck-stand (1400). Wie niet naar de beurs komt, kan via www.deceuninck.nl alle nodige documentatie downloaden of opvragen.

Ontdek onze innovaties op Polyclose, stand 1400, van 16 t/m 18 januari in Flanders Expo te Gent – België, of bezoek www.deceuninck.nl voor meer info.

Download het persbericht