Vraag een gratis offerte

Gevelbekleding

5 inspirerende gevels op een rij

clock min. reading time
  • bouwstijlen
  • gevelbekleding
  • gevelbekleding hout
  • gevelplanken
  • gevelstijlen
  • houten gevelbekleding
  • isolatie gevel
  • kunststof gevelbekleding
  • stijl-gevel

Niets is zo bepalend voor het aanzicht van je woning als je gevel. Er zijn dan ook talloze gevelstijlen. Wil je een strakke, hedendaagse look of ben je eerder op zoek naar de charmante stijl van een mediterraanse woning of van een Oostenrijkse bungalow? Met de juiste gevelbekleding maak je het verschil.

Gevelbekleding kiezen

Gevelbekleding kies je niet alleen op basis van uiterlijk – hoe jouw woning er van buiten uitziet – , maar ook op basis van isolatiemogelijkheden. Bepaalde vormen van gevelbekleding kun je namelijk makkelijker combineren met gevelisolatie dan andere. Als je weet dat je door de juiste isolatie veel kunt besparen op je energiefactuur, dan loont het de moeite om vooraf alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten.

Enkele mogelijke gevelstijlen

Om je gevelisolatie af te werken, bestaan er verschillende technieken en materialen: bakstenen, pleisterwerk, gevelplanken in hout, kunststof of composiet, … Voordat je je keuze maakt, is het goed om advies te vragen aan je aannemer.

1.      Bakstenen

In Nederland worden meestal bakstenen als gevelbekleding gebruikt. Ze zijn zowel duurzaam als brandveilig en bieden een goede thermische isolatie. Wel kun je te maken krijgen met scheurtjes, verbindingsproblemen en insijpelend water.

2.      Steenstrips

Als je van de authentieke uitstraling van natuursteen houdt, kun je kiezen voor steenstrips of ‘natuurstenen’. Die kun je heel snel en makkelijk plaatsen, ook bij renovaties.

3.      Pleisterwerk

Pleister is goedkoop en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Nadeel is dat pleisterwerk moeilijk te onderhouden is. De meest gebruikte vorm van pleisterwerk voor gevelbekleding is crepi, een mengsel op basis van cement. Crepi is zowel geschikt voor moderne als voor traditionele bouwstijlen.

4.      Hout

Ook gevelbekleding in hout is populair. Het oogt ergt mooi en biedt een goede thermische isolatie. Nadeel is wel dat houten gevelplanken behoorlijk onderhoudsintensief zijn. De meest gebruikte houtsoorten voor gevelbekleding zijn spar, red cedar, douglasspar, zeeden en populier.

5.      Deceuninck-gevelplanken in pvc of Twinson-houtcomposiet

Wil je alle voordelen van houten gevelplanken maar niet de nadelen, dan is de gevelbekleding van Deceuninck een uitstekende keuze. We bieden je vijf verschillende mogelijkheden. Je vindt dus zeker een optie die perfect past bij jouw gevelstijl.

Wil je meer informatie over onze gevelbekleding? Neem dan gerust contact op met een van onze dealers. Of vraag meteen een gratis prijsofferte aan.