Vraag een gratis offerte

Gevelbekleding

Dakvenster installeren: waarmee moet je rekening houden?

clock min. reading time
  • dakraam
  • dakraam kunststof
  • dakraam-installeren
  • dakramen
  • dakramen installeren
  • dakvenster
  • dakvenster installeren
  • dakvenster kunststof
  • kunststof ramen

Een huis met een groot dak heeft heel wat voordelen. Zo kun je er bijvoorbeeld zonnepanelen op installeren. Ook dakramen zijn mogelijk. Daarmee voorzie je je interieur van extra veel lichtinval, wat altijd aangenaam is. Maar vóór je een dakvenster koopt en installeert, doorlopen we graag enkele aandachtspunten. Ontdek snel waarmee je rekening moet houden om van dakramen een echte meerwaarde voor je huis te maken.

Uitstekende isolatie

Een van de eerste belangrijke punten is uiteraard isolatie. Dakramen laten veel zonlicht binnen, maar dat heeft ook een keerzijde. Terwijl de zon in de winter voor een aangename warmte zorgt, laat het in de zomer weleens té heet te worden. Tenzij je natuurlijk voor hoogisolerende dakramen kiest. Kunststof dakramen hebben hun waarde op dat vlak telkens weer bewezen. Een goed geplaatst dakvenster in kunststof doet je energiefactuur gevoelig afnemen en verhoogt je wooncomfort.

Afwerking in stijl

Een dakraam is een specifiek soort raam, dat betekent niet dat er enkel een standaardafwerking mogelijk is. Integendeel: je hebt de keuze uit een breed assortiment, zowel qua kleur als qua vormgeving. Deceuninck heeft klassieke dakramen die naar buiten klappen of kantelramen die naar binnen opengaan. Ook een combinatie van de twee is mogelijk. Ten slotte bestaan er ook dakkoepels- en kokers.

In onze collectie vind je een heel pallet aan kleuren. Er is dus zeker een uitvoering beschikbaar die perfect past bij de stijl van je huis.

Dakvenster = een tiende van de vloeroppervlakte

Nog een belangrijke vraag: hoe groot moeten dakvensters precies zijn? Dat hangt af van de oppervlakte van je vloer. Doorgaans wordt aangeraden om minimaal tien procent van het vloeroppervlak te voorzien als totale raamoppervlakte. Op die manier laat je voldoende licht binnen, zonder dat het in de kamer te heet wordt.

Wil je je huis renoveren met nieuwe ramen? Vraag dan een prijsofferte aan of loop eens langs bij een van onze dealers! Meer informatie nodig? Vraag gerust een gratis brochure aan.