Vraag een gratis offerte

Gevelbekleding

Een gevelrenovatie: zo begin je eraan

clock min. reading time
  • gevel reinigen
  • gevel-voegen
  • gevelonderhoud
  • gevelreiniging
  • gevelrenovaties
  • renovatie gevel
  • voegen
  • voegwerk

Een goed onderhouden (voor)gevel oogt niet alleen mooi en verzorgd, het is ook een stuk veiliger en vochtbestendiger. Maar moet je nu kiezen voor gevelrenovatie, -reiniging of –isolatie? Of een combinatie? We zetten één en ander voor je op een rijtje.

Specialist

Eén belangrijke stelregel: wat je ook laat doen, kies voor een gespecialiseerde en geregistreerde aannemer. Vraag referenties en laat je niet onder druk zetten om snel-snel een beslissing te nemen.

Gevelreiniging

Is je gevel ontsierd door graffiti of vervuiling? Dan heb je wellicht genoeg aan een reinigingsbeurt om je gevel er weer helemaal fris en nieuw te laten uitzien. Je hebt de keuze uit verschillende technieken, afhankelijk van het materiaal waaruit je gevel bestaat. Een bakstenen gevel kun je laten zandstralen, maar je kunt ook opteren voor nevelstralen of stoomreiniging.

Kapotte voegen? Bescherm je gevel en je huis!

Als de voegen van je gevel barsten of scheurtjes vertonen is het hoog tijd voor actie. Het voegwerk beschermt je gevel immers tegen de schade van weersinvloeden zoals vocht en vrieskou. Goed aangebracht en onbeschadigd voegwerk zorgt er voor dat vochtigheid niet in de gevel kan trekken. Heb je last van opstijgend vocht? Dan helpt voegen niet.

Gevelbekleding: uitstraling en isolatie

Gevelbekleding is dan weer een ander alternatief. Ben je op zoek naar een totaal andere stijl voor je gevel die toch budgetvriendelijk is? Overweeg dan zeker gevelbekleding in open of gesloten variant. Bij de gesloten variant wordt de hele gevel bekleed met aaneensluitende kunststof latten of panelen. Wie helemaal met zijn tijd mee wil en op zoek is naar een architecturaal hoogstandje, kiest voor de open gevelbekleding in Twinson. De profielen worden dan op regelmatige afstand van elkaar gemonteerd voor een bijzonder modern effect. Bijkomend pluspunt is dat je zo zorgt voor extra isolatie, waardoor je extra bespaart op je energieverbruik.

Nieuwsgierig? Vraag je gratis offerte hier aan!