Vraag een gratis offerte

Je gevel renoveren: praktische en esthetische aandachtspunten

clock min. reading time
  • gevel afwerking
  • gevel isoleren
  • gevel renoveren
  • gevel-isolatie
  • gevel-renovatie
  • gevelbekleding
  • gevelisolatie
  • gevelrenovatie
  • gevelwerken
  • renovatie gevel

Is je gevel helemaal klaar voor een onderhoudsbeurt? De perfecte gelegenheid om grondige gevelwerken uit te voeren! Want het moet gezegd: een gevel renoveren biedt heel wat voordelen. Extra gevelisolatie zorgt niet alleen voor aangename binnentemperaturen,  het heeft ook zo z’n gevolgen voor je energiefactuur, die aanzienlijk lager zal uitvallen. Bovendien geeft de juiste gevelbekleding je woning een volledig nieuwe uitstraling. Ga je werk maken van je gevel? Ontdek de belangrijkste aandachtspunten!

Renoveren en isoleren gaan hand in hand

Vooral in oudere woningen kun je er last van hebben: binnentemperaturen die in de winter net iets te laag, en in de zomer net iets te hoog zijn. Om nog maar te zwijgen over de gepeperde energiefacturen! Gelukkig kun je hier wel degelijk iets aan doen. Waarmee je kunt beginnen? Met isolerende ramen en deuren zet je alvast een stap in de juiste richting. De Zendow en Zendow#neo kunststof profielen in combinatie met hoogrendementsglas doen de thermische kwaliteit van je woning gevoelig toenemen.

Daar houdt het natuurlijk niet op. Ook muurisolatie is essentieel om de energieprestaties van je woning te optimaliseren. Dit kun je zowel aan de binnen- als de buitenkant van je gevel doen. Bij bestaande woningen gebeurt het vaak aan de buitenkant, omdat het nog beter is. De gevel wordt daarbij volledig ingepakt met isolatiemateriaal.

Hoogwaardige gevelbekleding, dat ziet er mooi uit!

De isolatie en afwerking van je woning gaan hand in hand. Want het oog wil natuurlijk ook wel wat. Als je je gevel langs de buitenkant isoleert, moet je er rekening mee houden dat ook de dikte van je gevel toeneemt. Met Deceuninck gevelbekleding zit je in ieder geval helemaal safe. Of je nu kiest voor Twinson of kunststof gevelbekleding, beide zijn erg dun en perfect te combineren met verschillende isolatiediktes. Met de afwerking kun je helemaal je eigen ding doen. Kies je voor Twinson met een natuurlijke houtlook? Of toch eerder voor kunststof gevelbekleding in standaard uitvoering? Wat je ook kiest, je gevel straalt gegarandeerd!

Denk ook aan duurzaamheid

Een onderhoudsvriendelijke gevel die tegen een stootje kan, die is goud waard. Met kunststof gevelbekleding zit je helemaal goed. Deze is onderhoudsarm, niet onderhevig aan verrotting of corrosie en ook nog eens brandwerend. En uiteraard 100% recylceerbaar. Twinson gevelbekleding is bovendien splinter- en rotvrij, waterbestendig en onderhoudsvriendelijk. Heel wat voordelen dus.

 Ben je helemaal weg van Deceuninck gevelbekleding? Vraag dan een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!