Vraag een gratis offerte

Kunststof gevelbekleding: een goed idee?

clock min. reading time
  • gevel bekleden kunststof
  • gevelbekleding
  • gevelbekleding kunststof
  • gevelbekleding pvc
  • kunststof-gevel-bekleding
  • pvc gevelbekleding
  • soorten gevelbekleding

Waarom zou je investeren in een houten gevelbekleding als je een stuk goedkoper een even elegante gevelbekleding kunt hebben? Behalve de aantrekkelijke prijs heeft gevelbekleding in kunststof nog heel wat andere voordelen. Kom snel te weten waarom het ook voor jouw woning interessant kan zijn!

Kunststof: niet alleen voor ramen en deuren

De bekende kunststof pvc ken je wellicht als een van de meest gekozen materialen voor raam- en deurprofielen. Deze profielen hebben dan ook tal van voordelen. Ramen en deuren in kunststof zijn licht, duurzaam en isoleren erg goed. Toch denken we bij kunststof niet spontaan aan grote oppervlaktes, zoals de voorgevel van een huis. Ten onrechte, want ook voor die toepassing leent kunststof zich uitstekend.

Kunststof gevelbekleding

Moet je gevel dringend gerenoveerd worden? Of sta je voor de keuze van het materiaal voor de gevelbekleding van je nieuwbouwwoning? Bedenk dan goed welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Het uitzicht, de onderhoudsvriendelijkheid, de isolerende waarde … Het speelt allemaal een rol en bepaalt mee de energie-efficiëntie van je woning.

Ben je niet helemaal overtuigd of moet je nog wennen aan het idee van een gevel in kunststof? We geven je drie redenen om pvc gevelbekleding een kans te geven.

1.      Duurzaam

Kunststof is honderd procent recyclebaar, wat het een milieuvriendelijk en duurzaam materiaal maakt. Erg belangrijk in deze tijden van toenemende klimaatbewustwording!

2.      Veelzijdig

Hou je van een natuurlijke houtlook? Een gevelbekleding in kunststof kan afgewerkt worden met een houtnerfstructuur die niet onderdoet voor ‘the real thing’. Moet de kleur van jouw gevel passen bij de kleur van je ramen en deuren? Ook dat is geen probleem, want er is een uitgebreid aanbod kleuren voor je kunststof gevelbekleding.

3.      Makkelijk plaatsen en onderhouden

Een gevelbekleding in kunststof kun je erg makkelijk plaatsen. De panelen worden namelijk vastgezet met een ingenieus en gebruiksvriendelijk tand- en groefsysteem.

Daar stopt het niet: kunststof is ook bijzonder makkelijk te onderhouden. Schoonmaken met lauw water en een doekje volstaat. Geen gedoe dus met olie- of vernisbehandelingen die je elk jaar moet herhalen …

Ben je geïnteresseerd in gevelbekleding in kunststof? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning? Onze specialisten staan je bij met raad en daad.