Vraag een gratis offerte

Interieur

Geef je woning een elegante uitstraling met kunststof plinten

clock min. reading time
  • aluminium plinten
  • houten-plinten
  • inrichten interieur
  • interieur renoveren
  • kunststof-plinten
  • plinten
  • plinten kopen
  • plinten laminaat
  • pvc-plinten

Ben je bezig met renovatiewerken of een nieuwbouwwoning? Dan moet je rekening houden met de afwerking van je interieur, en daar horen natuurlijk plinten bij. Plinten zorgen niet alleen voor bescherming van je vloer en muur, maar hebben ook een invloed op de look van je interieur. Of je nu een landelijke of moderne woning hebt, kunststof plinten zijn sowieso geschikt. Een overzicht van de voordelen.

1. Snelle en eenvoudige plaatsing

Kunststof plinten zijn heel makkelijk in onderhoud. Je hoeft ze enkel met wat water en zeep te poetsen. Daarnaast kun je kunststof plinten eenvoudig en snel plaatsen, zelfs als je geen handige harry bent.

2. Verschillende modellen, hoogtes en kleuren

Plinten bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van je interieur. Aangezien ze zo bepalend zijn, kun je bij Deceuninck kiezen uit maar liefst zes modellen met verschillende hoogtes en kleuren. Daardoor zijn er heel veel combinaties mogelijk. Als je houdt van een warme uitstraling, kies je het best voor kunststof plinten met een houtlook. Hou je daarentegen meer van kleur? Kies dan kunststof plinten met een uitgesproken kleur voor een vrolijke toets.

3. Geen last van loskomende plinten

Houten plinten zijn heel gevoelig voor vocht en kunnen na verloop van tijd splijten, waardoor je ze moet vervangen. Maar kunststof plinten zijn wel bestand tegen water en schokken. Ze breken niet en komen niet los. Daardoor kun je een leven lang van je kunststof plinten genieten.

4. Kunststof plinten: gebruik ze opnieuw

Kunststof bestaat voornamelijk uit zout en dat is in grote hoeveelheden in de natuur aanwezig. Dergelijke materialen brengen dus geen schade toe aan het milieu en zijn goedkoper om te produceren. Daarnaast is kunststof voor 100% recycleerbaar, waardoor het steeds opnieuw gebruikt kan worden – zónder in te boeten aan kwaliteit.

Ben je op zoek naar de juiste kunststof plinten om je woning af te werken? Dan ben je bij Deceuninck aan het juiste adres! Ga langs bij een dealer in je buurt.