Vraag een gratis offerte

Kunststof kozijnen

4 kenmerken van uitstekend isolerende raamkozijnen

clock min. reading time
  • isolatie kozijnen
  • isolatie-raamkozijnen
  • isolerende kozijnen
  • isolerende raamkozijnen en deuren
  • isolerende-raamkozijnen
  • nieuwe kozijnen
  • nieuwe raamkozijnen
  • pvc raamkozijnen

Wanneer je op het punt staat om te investeren in nieuwe raamkozijnen, dan moet je goed weten waarop je allemaal moet letten. De veiligheid, het onderhoud en het uiterlijk van je raamkozijnen zijn belangrijk, maar ook de isolerende prestaties zijn essentieel. Wij leggen je uit hoe je uitstekende isolerende raamkozijnen herkent!

1.      Ze hebben een goede isolatiewaarde

Tegenwoordig dragen vrijwel alle ramen bij aan de isolatie van je woning, maar hoe goed ze precies isoleren, dat kun je zien aan de isolatiewaarden, zoals bijvoorbeeld de U-waarde. Bij passiefhuizen moet de U-waarde van de raamkozijnen en het houtwerk buiten minder dan 0,8 W/m²K bedragen. De U-waarde van de kunststof Zendow#neo Premium-raamkozijnen van Deceuninck is slechts 0,65 W/m²K, waardoor ze de strengste normen voor lage-energiewoningen met gemak overtreffen.

2.      Je profiteert van meer wooncomfort

Een van de belangrijkste voordelen van goed isolerende kozijnen, is dat er in je woning altijd een aangenaam klimaat heerst. In de winter ontsnapt de warmte niet via de ramen, waardoor je het lekker warm hebt en in de zomer blijft de hitte buiten, zodat je huis niet als een sauna aanvoelt. Maar ook de geluidsisolatie draagt bij aan je wooncomfort. Doordat straatgeluiden buiten blijven, geniet je van een heerlijk stille omgeving.

3.      Ze zorgen ervoor dat je geld bespaart

Bovenstaand voordeel leidt tot nóg een voordeel. Doordat er in de winter minder warmte ontsnapt, moet je dus ook minder verwarmen. En dat merk je ongetwijfeld aan je energierekening! Gebruik onze energiecalculator om te berekenen hoeveel energie je precies kunt besparen met nieuwe raamkozijnen van Deceuninck.

4.      Isolerende kozijnen zijn luchtdicht geplaatst

Natuurlijk moet je een goed isolerend materiaal voor je raamkozijnen kiezen, maar dat heeft weinig zin als je ramen niet luchtdicht geplaatst worden. Dan ontsnapt er namelijk alsnog warmte via spleten of kieren, en dat is negatief voor het E-peil van je woning. Gelukkig garandeert het prekader van Deceuninck een luchtdichte aansluiting tussen de muur en het kaderwerk van je raamkozijnen. Als je je kunststof kozijnen ook laat installeren door een Partner van Deceuninck, kun je helemaal rustig gaan slapen.

Geïnteresseerd in isolerende raamkozijnen van Deceuninck? Vind snel een dealer in je buurt of vraag een gratis offerte aan.