Vraag een gratis offerte

Kunststof kozijnen

Afwerking voor je kunststof kozijnen: dit zijn de mogelijkheden

clock min. reading time
  • afwerking kozijnen
  • afwerking-kunststof-kozijnen
  • afwerkingen kozijnen
  • kleur-kozijnprofielen
  • kleuren kunststof kozijnen
  • kozijnen
  • kozijnen coaten
  • kozijnprofiel folie
  • kunststof profielen

 

Een van de vele voordelen van kunststof kozijnen is dat ze verkrijgbaar zijn in een brede waaier aan mogelijke afwerkingen. Je vindt dan ook gegarandeerd dé uitvoering die perfect past bij jouw smaak en de look van je woning. We lopen de verschillende opties even met je door.

1.      Integraal gekleurde kozijnen met de 360°-methode

Wie denkt dat de typische witte glans aan de binnenkant van kunststof kozijnen onvermijdelijk is, heeft het volledig mis. Met het unieke 360°-kleurprocédé van Deceuninck worden namelijk alle zijden – en dus ook de binnenkant van de profielen – egaal gekleurd in de tint van je keuze. Het resultaat is onberispelijk en tilt zowel je kozijnen als je interieur naar een hoger niveau.

Met de 360°-methode heb je de keuze tussen een monochrome kleuring (Uni-colour) of een kleuring met verschillende tinten aan de binnen- en de buitenzijde van je kozijnen (Bi-colour).

2.      Kleuring met uv-bestendige folie

Een andere mogelijkheid is om je kozijnen af te werken met een folie die niet alleen duurzaam en uv-bestendig, maar ook vuilafstotend, is. Deze afwerking biedt heel veel mogelijkheden, want je hebt de keuze uit meer dan zestig varianten.

Gladde folies zijn een optie, maar ook tal van realistische metaal- en houteffecten behoren tot de mogelijkheden. Dankzij de krasvaste toplaag van acrylaat is het verschil met echt hout amper te merken. Laat je verrassen door het karakter en de warmte die elke houttint uit onze collectie uitstraalt!

3.      In de massa gekleurde kozijnen

Een derde optie zijn kozijnprofielen die in de massa gekleurd worden. Dat betekent dat de kleurpigmenten tijdens de productie rechtstreeks aan het kunststof materiaal worden toegevoegd. Je kozijnen krijgen tot in de kern dezelfde kleur.

In de massa gekleurde kozijnen zijn verkrijgbaar in het traditionele verkeerswit, maar ook in crèmekleur en in lichtgrijs. Al deze tinten geven je kozijnen een zachte uitstraling.

De afwerking voor je kozijnen kiezen

Kozijnen zijn bepalend voor de totale look van je woning. Denk daarom niet te licht over de keuze van de kleuren en de afwerking. Kom je er niet uit? Gebruik onze handige online kleurensimulator of laat je adviseren door een van onze dealers in jouw buurt.