Vraag een gratis offerte

Kunststof kozijnen

Checklist: wanneer is het tijd om je kozijnen te vervangen?

clock min. reading time
  • kozijnen vernieuwen
  • kozijnen vervangen
  • kunststof kozijnen
  • ramen vervangen

Heb je al geïnvesteerd in ramen van hoogrendementsglas met sterk isolerende kaders? Neen? Dan gaat er in jouw woning zo’n 15 procent van de warmte verloren via de ramen. Hoog tijd dus om je kozijnen te vervangen! Wij leggen je alvast uit hoe je het best te werk gaat. Deze puntjes mogen zeker niet ontbreken op je checklist:

Hoogisolerend buitenschrijnwerk

Als je hoogrendementsbeglazing combineert met sterk isolerend schrijnwerk, is het in de winter altijd lekker warm in je woning en in de zomer heerlijk koel. Vroeger werd kozijnen gemaakt met gegalvaniseerde stalen versterkingen, maar vandaag maakt Deceuninck gebruik van de revolutionaire Linktrusion-technologie. De kern van het schrijnwerk bestaat uit kunststof schuif en staaldraad of continue structurele glasvezels. Met collecties als Zendow#neo profiteer je daardoor een nog zuiniger huis – en een lagere energierekening.

Tip: wil je graag berekenen hoeveel je bespaart door je kozijnen te vervangen? Gebruik onze energiecalculator.

Kozijnen vervangen: gebruik de kleurensimulator

Nieuwe ramen en het bijbehorende buitenschrijnwerk zijn een flinke investering. Precies daarom is ook het esthetische aspect van groot belang. Want, geef toe, het zou toch zonde zijn om na de plaatsing te moeten vaststellen dat de kozijnen eigenlijk niet mooi passen bij je woning? Gelukkig kun je dat probleem moeiteloos voorkomen dankzij de praktische kleursimulator van Deceuninck. Die simuleert zeer waarheidsgetrouw hoe je toekomstige ramen en deuren eruit zullen zien.