Vraag een gratis offerte

Doe het zelf: kunststof ramen schilderen

clock min. reading time
  • kunststof primer
  • kunststof ramen schilderen
  • kunststof reinigen
  • kunststof verf
  • kunststof-schilderen
  • kunststof-verven

In principe hoef je kunststof niet te schilderen. Dat betekent natuurlijk niet dat het niet kan. Als je, omwille van het esthetische aspect, graag je kunststof ramen een nieuw kleurtje wil geven, is dat perfect mogelijk. Misschien heb je wel een nieuwe woning gekocht en bevalt de kleur van de ramen je niet. Of misschien past de kleur van je kunststof ramen niet bij je nieuwe garagedeur of voordeur. Hoe je eraan begint? En hoe je zorgt voor een mooi en verzorgd resultaat? Met het stappenplan hieronder krijg je een vlekkeloze afwerking!

 

Voorbereiding

 

Net als bij alle schilderwerken is een grondige voorbereiding het halve werk. “Goed begonnen is half gewonnen”, zegt men weleens. Begin dus met je kunststof ramen te reinigen en te ontvetten. Daarvoor kun je een speciaal ontvettend product gebruiken dat je in elke doe-het-zelfzaak kunt vinden. Let wel dat je na afloop je ramen goed afspoelt met water en vervolgens laat drogen. Plak uiteraard ook je vensters goed af.

 

Genoeg primer gebruiken

 

Na het reinigen ga je aan de slag met een degelijke primer, speciaal voor gladde oppervlakken. Die kun je gewoon vinden in de doe-het-zelfzaak. Respecteer zeker de droogtijd van de grondlaag. Schuur na het drogen de primer lichtjes af. Nu zijn je kunststof ramen klaar voor de afwerkingslaag!

 

De afwerking

 

Voor de afwerking van je kunststof ramen kies je het best een kwaliteitsvolle verf. Die is zuiniger in gebruik en blijft veel langer mooi. Breng voor een optimaal resultaat de verf aan in twee lagen en let erop dat je telkens zowel horizontaal als verticaal schildert.

 

Meer advies en tips nodig? Aarzel niet om een keertje binnen te stappen bij een van onze dealers. Ze staan je graag bij met raad en daad!