Vraag een gratis offerte

Kunststof kozijnen

Hoe raamisolatie je ecologische voetafdruk verkleint

clock min. reading time
  • duurzaam wonen
  • duurzaamheid
  • ecologische voetafdruk
  • ecologische-voetafdruk-verkleinen
  • kunststof ramen
  • mijn ecologische voetafdruk
  • raamisolatie
  • raamprofielen
  • ramen isoleren
  • voetafdruk-berekenen

De laatste jaren is het draagvlak voor duurzaamheid en ecologisch verantwoord leven alleen maar toegenomen. We houden met z’n allen meer rekening met onze ecologische voetafdruk, die we allemaal zo klein mogelijk proberen te houden. Iets vaker voor de trein kiezen, groenten van eigen bodem eten, investeren in duurzaam wonen … Het zijn maar enkele van de vele verantwoorde keuzes die je kan maken. Bij de laatste optie speelt raamisolatie een cruciale rol. Wie kiest voor kwaliteit, ziet zijn energierekening én zijn ecologische voetafdruk danig slinken.

Ecologische voetafdruk: kijken naar je eigen woning

Onze ecologische voetafdruk geeft aan hoeveel biologisch productieve grond- en wateroppervlakte we nodig hebben om één jaar lang ons consumptieniveau te handhaven en afval te verwerken. Hoe groter het cijfer, hoe meer we de ecologische huishouding van onze maatschappij uit evenwicht brengen. We zijn op de goede weg, maar er is nog heel wat ruimte voor verbetering. Wist je bijvoorbeeld dat nog altijd tot 40% van de warmte in gebouwen ontsnapt langs de ramen? Dringend tijd dus om werk te maken van degelijke raamisolatie, zonder daarbij natuurlijk deuren, dak, vloer en muren te vergeten.

Daarom is raamisolatie zo energie-efficiënt

Wil je je ecologische voetafdruk grondig aanpakken? Dan kies je het best voor innovatieve raamprofielen van Deceuninck. Voor de productie van onze Zendow#neo Standaard en Zendow#neo Premium beroepen we ons namelijk op de vernieuwende Linktrusion-technologie. Linktrusion koppelt hardschuim/gerecycleerde kunststof aan staaldraad en continue glasvezels (Premium), waardoor de profielen een unieke combinatie van stevigheid, energieperformantie en duurzaamheid kunnen voorleggen. Tel daarbij nog eens het Deceuninck Prekader om luchtdicht te (ver)bouwen, en je weet meteen hoe een Deceuninck-raam het verschil maakt.

Hoe Deceuninck zich inzet voor een kleinere ecologische voetafdruk

In onze productieketen doen we er alles om aan om onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Als een van de weinige ondernemingen in de sectoren van ramen en deuren, zetten we sterk in op de recyclage van oude kunststof ramen en deuren. 50 Jaar geleden al startte Deceuninck met het ontwerp van recycleerbare producten en vandaag is de cirkel helemaal rond. We verwerken namelijk 100% van de gerecycleerde grondstof in onze raamsystemen en bouwproducten.

Wil je je ecologische voetafdruk dringend naar beneden halen? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!