Vraag een gratis offerte

Kunststof kozijnen

Houten vs kunststof kozijnen: de voor- en nadelen op een rij

clock min. reading time
  • aluminium kozijnen
  • aluminium ramen
  • houten kozijnen
  • kunststof kozijnen
  • kunststof ramen

Kies je in de afwerkingsfase van je woning voor houten of voor kunststof kozijnen? Uiteraard wil je  kozijnen die perfect bij de stijl van je huis passen. Ook duurzaamheid is een selectiecriterium: je wilt stevig materiaal, dat het bovendien mogelijk maakt om de energiekosten binnen de perken te houden. Ook wil je niet al te veel uitgeven aan onderhoud. Kies je dan het best voor kunststof of voor hout? We lijsten hieronder de voor- en nadelen van beide materialen voor je op.

Kozijnen die aansluiten bij de stijl van je woning

Je gaat er misschien vanuit dat kunststof kozijnen vooral tot hun recht komen in strakke, moderne woningen en dat liefhebbers van een landelijke stijl eerder voor hout kiezen. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn, want Deceuninck biedt zo’n uitgebreid gamma aan, dat werkelijk iedereen er zijn gading vindt.

Als liefhebber van een rustiek interieur moet je zeker de Autentica-lijn eens bekijken. Ons aanbod bevat zelfs kunststof ramen met een houtreliëf.

Ben je meer te vinden voor een strakke woning met veel lichtinval, dan zullen gevelhoge ramen met profielen in kunststof je zeker bekoren. Daarbij kies je uiteraard zelf de kleur en stijl; er is keuze te over.

Ook voor aluminium kozijnen met slanke profielen hoeft kunststof tegenwoordig trouwens niet meer onder te doen. Zendow#neo heeft bijvoorbeeld smallere secties, wat zorgt voor meer lichtinval.

Duurzame kozijnen

Houten kozijnen gaan lang mee, op voorwaarde dat je ze regelmatig schuurt en verft of oliet. Kunstof kozijnen daarentegen vergen heel weinig onderhoud. Schilderen is overbodig, af en toe reinigen met een neutraal schoonmaakmiddel volstaat.

Nog een voordeel van kunststof kozijnen: ze scoren uitstekend op het gebied van thermische én akoestische isolatie. Met zulke kozijnen verlies je ook minder warmte. Dat is goed nieuws voor je energiefactuur én voor het milieu.

Betaalbare kunststof kozijnen

Ten slotte nog een belangrijk voordeel: kunststof kozijnen zijn ook betaalbaar.  In vergelijking met hout en aluminium biedt kunststof de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Ben je overtuigd van de vele voordelen van kozijnen in kunststof? Bekijk dan snel ons aanbod.