Vraag een gratis offerte

Kunststof kozijnen

Integraal gekleurde kunststof ramen: dit zijn de voordelen!

clock min. reading time
  • gekleurde ramen
  • kleuren ramen
  • kunststof coating
  • kunststof raamprofielen
  • kunststof ramen
  • zendow
  • zendow neo

De kleur van het buitenschrijnwerk is bepalend voor de uitstraling van je huis, maar ook de raamkleur binnen is van doorslaggevende aard. Tegenwoordig zijn raamprofielen in kunststof beschikbaar in verschillende uitvoeringen en zijn ze aan de vier zijden gekleurd. We kunnen daardoor spreken van ‘integraal gekleurde kunststof ramen’. De voordelen? Die ontdek je hier!

Unieke kunststof ramen

Vroeger waren kunststof ramen beschikbaar in beperkte uitvoeringen. Die dagen liggen gelukkig achter ons. De kunststof profielen van Deceuninck zijn namelijk beschikbaar in drie uitvoeringen: coating, folie of gekleurd in de massa (toevoeging van kleurpigmenten). Bij elke uitvoering kan je kiezen uit heel wat verschillende kleuren. Voor elk type woning is er gegarandeerd een kleurtint die perfect bij de stijl van je woning past!

Bij de 360 graden-ramen, dus rondom gekleurde ramen, heb je de keuze uit Uni-colours of Bi-colours. In het eerste geval gaat het om raamprofielen die volledig dezelfde kleur hebben, terwijl het bij de tweede soort gaat om ramen die aan de binnenkant een andere kleur hebben dan aan de buitenkant.

Haal het allerbeste uit je ramen

Integraal gekleurde raamprofielen maken een einde aan de ouderwetse look van witblinkend kunststof. Bovendien zijn de profielen milieuvriendelijk, want voor de coating wordt alleen watergedragen verf gebruikt. Zijn je ramen aan vervanging toe? Dan worden ze gewoon gerecycled en opnieuw verwerkt in andere ramen.

Kleurvast, krasbestendig en vuilafstotend

Bovenop deze voordelen, zijn integraal gekleurde raamprofielen ook nog eens kleur- en slijtvast!

Wist je trouwens dat je Deceuninck-ramen zonder enig probleem kan afwerken met een vuilafstotende, uv-bestendige folie? Hierbij heb je de keuze uit gladde folies, maar ook natuurlijke of geverfde houtstructuur voor je ramen behoort tot de mogelijkheden. Zulke houtstructuren zijn bovendien beschikbaar in wel dertig varianten.

De integraal gekleurde afwerking vind je zowel in de Zendow#neo-reeks terug als in het standaard Zendow-assortiment. Wil je graag meer info over de Integraal gekleurde-ramen? Vraag een gratis brochure aan. Weet je niet welke kleur het best bij je huisstijl past? Raadpleeg de online kleurensimulator!