Vraag een gratis offerte

Kunststof kozijnen

Je eigen oefenruimte bouwen? Ga voor maximale geluidsisolatie!

clock min. reading time
  • akoestische isolatie
  • geluidsisolatie
  • geluidsoverlast
  • repetitieruimte

Ben jij een gitaarheld in spe? Of heeft een van je kids net zijn eerste drumstel gekregen? Leuk, maar in je woonkamer repeteren is niet erg handig. Daarom ben je waarschijnlijk op zoek naar een andere plek die als oefenruimte kan dienen. Bij je thuis is er misschien nog een kamer die in aanmerking komt. Maar hoe vermijd je geluidsoverlast?

Een oefenruimte thuis? Ideaal!

Veel muzikanten dromen van een plekje om ongestoord muziek te maken. Maar waar kun je dan terecht? Wellicht dat je ergens een echte repetitieruimte kunt huren. Maar dat is niet zo praktisch en vaak is de agenda lang van tevoren volgeboekt. Een eigen repetitieruimte bij je thuis maakt alles veel makkelijker. Je kunt het inrichten zoals je wil, je hoeft je instrument niet steeds te verhuizen en je kunt er altijd terecht. Ideaal dus. Tenminste, als je zorgt voor een goede geluidsisolatie.

Isoleren is de beste intro

Als je in een bestaande woning een repetitieruimte wil inrichten, zul je waarschijnlijk wel wat aanpassingen moeten doen, want je buren hebben niet altijd zin om naar jouw decibels te luisteren. Je kunt een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Stiller musiceren bijvoorbeeld, hoewel dat niet altijd mogelijk is. Goed isoleren is een betere oplossing.

Het neusje van de zalm is een volledige box-in-a-box-constructie met een zwevende vloer, ontkoppeld plafond en wanden. Ook met een houten frame dat je afdekt met een stuk stof en isoleert met steenwol kom je een heel eind. Je blijft echter wel zitten met enkele zwakke schakels, zoals de ramen en deuren.

Vergeet je ramen en deuren niet

Een optimale oplossing om zo min mogelijk lawaai te laten ontsnappen, is geluidsdichte ramen. Want de geluidsisolerende kwaliteit van het glas én de raamkozijnen dragen in grote mate bij aan de akoestische isolatie van je raam! De kunststof raamkozijnen van Deceuninck zijn hiervoor zeer geschikt. Kunststof is een licht en duurzaam materiaal dat geluid, warmte en kou perfect isoleert en daarnaast een erg aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Ook de juiste deur kan een wereld van verschil maken. Op het gebied van geluidsisolatie is een Zendow-deur dan een ideale keuze.

Heb je interesse in kunststof raamkozijnen of deuren? Vraag een gratis offerte aan of vind een dealer in jouw buurt.