Vraag een gratis offerte

Kunststof kozijnen

Kozijnen kiezen? Raadpleeg onze tips!

clock min. reading time
  • aluminium kozijnen
  • houten kozijnen
  • kozijnen kiezen
  • kozijnen vervangen
  • kunststof kozijnen
  • kunststof ramen
  • nieuwe kozijnen plaatsen

Zijn je kozijnen oud en versleten? Dan sta je voor een belangrijke keuze: kies je voor houten, aluminium of kunststof kozijnen? Deze materialen hebben elk hun voor- en nadelen. Wij helpen je alvast om de juiste kozijnen te kiezen!

Hou rekening met je woninglook

De stijl van je woning is een bepalende factor als je nieuwe kozijnen wil kopen. Heb je een strakke en moderne woning? Dan zijn aluminium kozijnen uitermate geschikt. Heeft je huis een landelijke look? Dan zijn houten kozijnen de beste optie vanwege hun warme uitstraling. Een andere mogelijkheid zijn kunststof kozijnen met houtdesign. Je merkt weinig tot geen verschil met echte houten kozijnen, maar krijgt er wel de voordelen van kunststof bovenop.

Houten kozijnen: veel onderhoud

Bij de keuze van je kozijnen moet je niet alleen rekening houden met je de look van je woning, maar ook met het onderhoud van de kozijnen. Zo vergen bepaalde materialen meer onderhoud dan andere. Een voorbeeld hiervan is hout. Als je niet wil dat je houten kozijnen rotten, is het noodzakelijk om ze na enkele jaren een verfbeurt te geven.

Waar houten kozijnen veel onderhoud vragen, is de klus zo geklaard bij aluminium of kunststof varianten. Ze zijn bovendien kleur- en slijtvast, waardoor je ze niet moet verven. Geef je je ramen een grondige poetsbeurt? Dan kun je je kunststof of aluminium kozijnen perfect meepoetsen. Het enige wat je nodig hebt, is water en zeep.

Kunststof: kwaliteitsvol én goedkoper

Kunststof kozijnen zijn goedkoper dan aluminium en houten kozijnen. Ze zijn dus uitermate geschikt als je nog andere renovatiewerken voor de boeg hebt. Als je voor kunststof kozijnen kiest, hoef je bovendien niet in te boeten aan kwaliteit.

Kozijnen kiezen: kunststof is de beste keuze

Nu we alle soorten kozijnen met elkaar hebben vergeleken, kunnen we besluiten dat kunststof kozijnen de meeste voordelen bieden. Kunststof vergt weinig onderhoud, is kwaliteitsvol en ziet er nog eens mooi uit. Kom langs bij een van onze dealers en ontdek de voordelen van kunststof met je eigen ogen!