Vraag een gratis offerte

Kunststof kozijnen

Lichte of donkere raamkozijnen en deuren: wat te kiezen?

clock min. reading time
  • deurkozijn
  • raamkozijnen

Ben je bezig met een of een grondige renovatie van je woning? Dan komt er een moment dat je de kleur van je nieuwe raamkozijnen en deuren moet kiezen. Ga daarbij zeker niet over één nacht ijs. Lichte of donkere raamkozijnen en deuren maken namelijk een groot verschil. We helpen je graag een handje bij het nemen van deze belangrijke beslissing.

Kunststof kozijnen en deuren: volop mogelijkheden

Eerst het goede nieuws: als je kiest voor ramen en deuren van , dan ben je niet alleen verzekerd van uitstekende isolerende eigenschappen, groot onderhoudsgemak en een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding, je hebt ook een enorme waaier aan kleurmogelijkheden.

Dat is meteen ook het ‘slechte’ nieuws: al die mogelijkheden maken de keuze er niet makkelijker op. Je kunt namelijk niet alleen kiezen voor éénkleurig gecoate ramen en deuren, maar ook voor een tweekleurige coating of voor speciale folies die bijvoorbeeld voor een houtlook of een metaaleffect zorgen.

Zorg voor harmonie en mooie contrasten

Zijn lichte òf donkere raamkozijnen en deuren de beste optie? Het antwoord op die vraag hangt af van de stijl van jouw woning. Het belangrijkste is dat je een evenwichtig totaalplaatje krijgt. Door te spelen met de verschillende kleurmogelijkheden kun je fraaie accenten leggen. Zo vormen een donkere voordeur en donkere raamkozijnen bijvoorbeeld een mooi contrast tegen een lichte gevel. Maar ook verschillende schakeringen van dezelfde lichte kleur kunnen een prachtig resultaat opleveren.

Ten slotte is ook het psychologisch effect van de kleur die je kiest van belang. Zo werkt groen rustgevend en wordt blauw ervaren als een kleur die vertrouwen oproept. Je merkt het: er zijn veel zaken waarmee je rekening moet houden.

Gebruik de online kleurensimulator

Wil je graag een paar opties uittesten? En nagaan of een lichte of juist een donkere kleur beter tot z’n recht komt? Probeer dan onze handige online kleurensimulator. Daarmee kun je een foto van jouw woning uploaden en eenvoudig bijpassende kleuren voor je ramen en deuren kiezen en testen.

Laat je adviseren

Kom je er toch niet uit? Aarzel dan niet om de hulp van specialisten in te roepen. Neem gerust contact op met een van onze dealers in jouw buurt. Hij of zij helpt je graag bij je keuze!