Vraag een gratis offerte

Luchtdicht plaatsen van ramen: voordelen en tips!

clock min. reading time
  • isolatie ramen
  • isoleren-huis
  • kozijnen isoleren
  • kozijnen-plaatsen
  • kunststof kozijnen
  • ramen isoleren
  • ramen vervangen

Niet alleen de materiaalkeuze maakt het verschil tussen goed en slecht isolerende ramen. Ook de manier waarop ze geplaatst zijn, speelt een belangrijke rol. Het gebeurt nog te vaak dat de warmte in huizen verloren gaat via spleten en kieren. Dat is slecht voor de energieprestatie en doet de energiefactuur onnodig oplopen. Om dit te vermijden, is het luchtdicht plaatsen van ramen erg belangrijk.

Luchtdicht plaatsen van ramen: goed voor de epc-waarde

Wil je een goed isolerend huis? Dan pak je zwakke plekken zoals raamaansluitingen maar beter streng aan. Het is precies op die plekken waar de raamisolatie vaak wordt onderbroken, dat er koude zones ontstaan en luchtlekken voor warmte- en energieverlies zorgen.

Het EPC (energieprestatiecoëfficient) is een maat voor de energieprestatie van een huis in normale omstandigheden. Hoe lager het epc, hoe energie-efficiënter je huis. Door luchtdicht in te bouwen of te verbouwen, kan je het verlies aan warmte een halt toeroepen.

Het luchtdicht plaatsen van ramen zal bovendien niet alleen de warmte- maar ook de geluidsisolatie van je huis verbeteren.

Luchtdicht inbouwen met het prekader van Deceuninck

Een van de eenvoudigste manieren om luchtdicht in te bouwen, is het prekader van Deceuninck. Het prekader garandeert een luchtdichte aansluiting tussen de muur en het kaderwerk van ramen en deuren. Het bestaat uit isolerend hardschuim en zorgt ervoor dat er geen warme lucht naar buiten of koude lucht naar binnen kan. Kiertjes, koudebruggen en warmtelekken rondom ramen en deuren zijn op die manier voorgoed verleden tijd.

Het prekader is geschikt voor isolatiediktes tot 160 mm en voor de meest uiteenlopende bouwmethodes (traditioneel, houtskelet en andere). Het is schimmelvrij, vochtwerend en 100% recyclebaar.

Kies voor een erkende plaatser

Het luchtdicht plaatsen van ramen is cruciaal voor de isolatie van je huis. Het is dan ook aangewezen om met een erkende plaatser te werken die over de kennis en ervaring beschikt om je kunststof ramen op de juiste manier te installeren. Dat is ook de reden waarom Deceuninck alleen samenwerkt met partners en verdelers. Zij beantwoorden aan al onze kwaliteitsvereisten en zullen je kunststof ramen snel en efficiënt installeren!

Interesse? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze Partners! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!