Vraag een gratis offerte

Kunststof kozijnen

Oude raamkozijnen schilderen of laten vervangen? Een vergelijking

clock min. reading time
  • kozijnen schilderen
  • kozijnen-verven
  • nieuwe raamkozijnen
  • raamkozijnen vervangen
  • raamkozijnen-verven

Hebben je raamkozijnen te kampen met afbladderende verf? Dan kun je meteen een pot verf en een kwast pakken… of je zet eerst alles even op een rijtje: wordt het geen tijd voor volledig nieuwe raamkozijnen? Steeds opnieuw je oude kozijnen schilderen is namelijk lang niet altijd de slimste oplossing.

Elk jaar je raamkozijnen schilderen: zijn ze dat kwastje nog waard?

Voor woningeigenaren met oude kozijnen is het een jaarlijks terugkerende klus: alle raamkozijnen een nieuw likje verf of beits geven. Erg frustrerend, want je weet dat oude raamkozijnen verven geen blijvende oplossing is: je kozijnen verslijten en verliezen niet alleen hun esthetische waarde, maar ook hun gebruiksvriendelijkheid – vlot openen en sluiten – én hun isolerende waarde.

Als een van de volgende situaties op jou van toepassing is, is het misschien tijd om te kiezen voor nieuwe raamkozijnen:

  • Je hebt nog altijd enkel glas, waardoor je geluidsoverlast hebt en extra veel warmte verliest.
  • Je oude raamkozijnen zijn niet stevig, waardoor inbrekers ze makkelijk kunnen forceren.
  • Het uiterlijk van je oude raamkozijnen past niet meer bij de intussen opgeknapte gevel van je woning.
  • Het onderhoud van je raamkozijnen neemt te veel tijd in beslag.

De voordelen van nieuwe raamkozijnen

Kiezen voor kwalitatieve nieuwe raamkozijnen is een verstandige beslissing. Niet alleen bespaar je jezelf zo veel schilderwerk (eigentijdse raamkozijnen van kunststof of aluminium hoef je helemaal niet te schilderen), je zet meteen ook reuzenstappen vooruit op het gebied van isolatie, zeker als je kiest voor dubbel glas. Dat vertaalt zich onmiddellijk in een lagere energierekening en meer wooncomfort, aangezien je geen last hebt van tocht of koude lucht van de raamkozijnen. Daarnaast houd je met uitstekend isolerende raamkozijnen ongewenst geluid zoals straatlawaai buiten.

Bovendien zijn nieuwe raamkozijnen ook een stuk veiliger: versterkte raamkozijnen maken het potentiële inbrekers zo goed als onmogelijk om jouw woning binnen te komen.

Kies voor kunststof!

Ben je klaar met steeds weer je oude raamkozijnen schilderen? Bij Deceuninck kun je terecht voor hoogwaardige kunststof kozijnen. Heb je advies nodig over de beste kozijnen voor jouw woning? Neem voor meer informatie gerust contact op met een dealer in jouw buurt.

Daarom gelinkt aan een ander blog dat ook over isolerende ramen gaat.

Ook de verwijzing naar alumuminium eruit gehaald omdat dit niet op de NL-site wordt aangeboden.