Vraag een gratis offerte

Kunststof kozijnen

Ramen en isolatie: waarop moet je letten?

clock min. reading time
  • energiezuinig bouwen
  • isolatie kunststof
  • isolatie ramen
  • kozijnen isolatie
  • kozijnen isoleren
  • kunststof kozijnen
  • kunststof ramen
  • ramen isoleren

Vandaag verdwijnt nog altijd tot 40% procent van de warmte in huizen langs de ramen. Wie duurzaam en energiezuinig wil bouwen, investeert dus maar beter in goed isolerende ramen. Maar hoe weet je of je raam genoeg isoleert? Hier alvast enkele nuttige tips & tricks!

Ramen en isolatie: kunststof scoort uitstekend

Terwijl kunststof ramen het uitstekend doen op het vlak van temperatuur en geluid, is dat bij andere materialen veel minder het geval. Kunststof ramen hebben de jongste jaren tal van productverbeteringen ondergaan, waardoor ze vandaag beter presteren dan de norm. Als het gaat over isolatie van ramen, is kunststof altijd een veilige keuze. De grote onderhoudsvriendelijkheid krijg je er zomaar bij!

Kunststof ramen: kies voor kwaliteit

Belangrijk is dat je niet zomaar een willekeurig kunststof raamkozijn kiest. Er zijn verschillende types kozijnen op de markt, met vaak uiteenlopende isolatiewaardes. Bij Deceuninck gaan ramen en isolatie altijd hand in hand. Dankzij vernieuwende technologieën zijn onze Zendow en Zendow#neo ramen uitstekende isolators.

Bij de ramen van Deceuninck wordt gekozen voor de verbluffend efficiënte Linktrusion-technologie. Dit betekent dat ze thermische versterkingen bevatten met ingebouwde staaldraad en een hardschuimkern in het kader. Continue glasvezelstrips zorgen voor een perfecte isolatie in de vleugel.

Luchtdicht bouwen zorgt voor extra isolatie van je ramen

Ondanks de aanwezigheid van voldoende isolatie gaat in heel wat woningen nog tot 25 procent van de warmte verloren via allerlei spleten en kieren. Slecht nieuws dus voor je energierekening. Zorg daarom zeker voor een luchtdichte aansluiting tussen de muur en het kaderwerk van je ramen. Deceuninck ontwikkelde hiervoor het Zendow#neo Prekader. Het Prekader is een afwerkingsprofiel dat toelaat om luchtdicht te bouwen. Kiertjes, koudebruggen en warmtelekken zijn daarmee voorgoed verleden tijd. Benieuwd hoeveel je bespaart? Ontdek het met de energiecalculator!

Opgelet: de installatie van een raam is vakwerk. Het is dan ook belangrijk de plaatsing over te laten aan professionele installateurs. De Deceuninck Partners hebben een degelijke opleiding achter de rug en beschikken over alle vereiste installatiecertificaten.

Interesse? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze Partners! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!