Vraag een gratis offerte

Kunststof kozijnen

Waarom je het beste kiest voor ramen met dubbel glas

clock min. reading time
  • 3 dubbel glas
  • drievoudig glas
  • drievoudig hoogrendementsglas
  • dubbel glas
  • dubbele beglazing
  • dubbele-ramen
  • enkel glas dubbel glas
  • hoogrendementsglas

We weten allemaal dat dubbel glas voor een betere isolatie van je woning zorgt dan enkel glas. We zetten in dit artikel graag enkele redenen op een rij om te kiezen voor ramen met dubbel glas. En we belichten de meest recente innovaties!

Enkel glas

Enkel glas bestaat uit een eenvoudige glasplaat en isoleert dus niet goed. Wanneer het buiten koud is, ontsnapt de warmte. In de zomer slaagt enkel glas er niet in om de hitte te weren. Een ander probleem is koudestraling: zelfs als je woning goed verwarmd is, dan nog zal je de onaangename kou ervaren die binnenkomt door het enkel glas. Ten slotte treedt condensatie op wanneer de warme lucht in huis in aanraking komt met de koude ramen. Er vormen zich waterdruppels op je glas.

Dubbel glas: voordelen

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een isolerende luchtspouw. Dubbel glas vermindert de koudestraling aanzienlijk en heeft niet te lijden onder condensatie. Omdat dubbel glas beter isoleert dan enkel glas, zal je minder moeten verwarmen (of in de zomer: afkoelen). Een lagere energiefactuur is het gevolg.

Nog beter: hoogrendementsglas

De technologie staat natuurlijk niet stil en ook dubbel glas is ondertussen aan een update toe. De belangrijkste innovatie is de introductie van hoogrendementsglas. Dat heeft een dun isolerend metaallaagje aan de binnenkant van de glasplaten. Daarnaast wordt de luchtspouw almaar vaker gevuld met een edelgas, zoals argon, of een mengeling van edelgassen. Terwijl de edelgassen beter isoleren dan ‘droge lucht’, is de functie van de coating om de warmte naar binnen te reflecteren.

De kwaliteit van isolerend glas wordt uitgedrukt in de Ug-waarde. De Ug-waarde van dubbel glas is twee keer zo goed als enkel glas, maar hoogrendementsglas doet het beduidend beter. Ondertussen bestaat er zelfs drievoudig hoogrendementsglas, dat een extreem lage Ug-waarde van 0,5 W/m2K behaalt.

Het warmteverlies in jouw woning beperken

Om het energieverlies in je woning zo laag mogelijk te houden, zijn daarnaast nog andere factoren belangrijk, zoals de oriëntatie van de vensters, een efficiënte zonnewering en het materiaal van de gevelbekleding. Ook de raam- en deurprofielen zijn cruciaal.

Bij Deceuninck ben je aan het juiste adres voor isolerende ramen en deuren en gevelbekleding. Vraag een offerte aan of ga langs bij van onze dealers. Meer weten? Vraag een gratis brochure aan.