Vraag een gratis offerte

Terras

5 voordelen van een terras in houtcomposiet

clock min. reading time
  • composiet planken
  • composiet terras
  • composiet vlonder
  • composiet vlonderplanken
  • kunststof planken
  • terras houtcomposiet
  • terrasplanken

Een terras aan je woning heeft een grote meerwaarde. Want wat is er fijner dan in het zonnetje genieten van een drankje en goed gezelschap? Maar welk materiaal krijgt jouw terras? Een houten terras oogt mooi. Maar als je kiest voor een terras in houtcomposiet geniet je meteen van veel voordelen.

1.      Het gevoel van écht hout

Een terras in natuurhout oogt mooi, maar bezorgt je ook enkele kopzorgen. Zo moet je bij een houten terras bijvoorbeeld een antisliplaag aanbrengen. Ook is tropisch hardhout allesbehalve  milieuvriendelijk. Met een terras in houtcomposiet, zoals de Twinson-planken van Deceuninck heb je wel alle voordelen, maar niet de nadelen van een echt houten terras.

2.      Een milieuvriendelijke oplossing

Twinson-houtcomposiet is een duurzaam materiaal. Het hout dat in dit materiaal verwerkt is, heeft een PEFC-certificaat. Dat betekent dat het – in tegenstelling tot tropisch hardhout – niet afkomstig is van bedreigde regenwouden.

3.      Een slipvrij terras

Twinson-houtcomposiet voorkomt uitglijden en heeft geen extra antisliplaag nodig. Zelfs na een fikse regenbui is je terras volledig slipvrij. Wil je een terras naast je buitenzwembad aanleggen? Ook dan is Twinson de ideale keuze.

4.      Eenvoudig te plaatsen

Een terras met planken in houtcomposiet kun je makkelijk zelf aanleggen. Je kunt het terras in de volle grond of op een bestaande verharding installeren. De Twinson-terrasplanken van Deceuninck komen standaard met het handige clip-and-slide-systeem met gepatenteerde montageclips.

5.      Weinig onderhoud

Een terras in houtcomposiet kun je perfect onderhouden en kost weinig moeite. Je kunt de terrasplanken makkelijk schoonmaken met een niet-schurend schoonmaakmiddel en afspoelen met schoon water. Eventuele groenvorming ga je te lijf met een bleekwateroplossing van maximaal tien procent.

Kiezen voor een terras in houtcomposiet

Ben je overtuigd van de voordelen van een terras in Twinson-houtcomposiet? Of wil je graag nog meer informatie? Neem dan gerust contact op met een van onze dealers in jouw buurt of vraag vrijblijvend een gratis offerte.