Vraag een gratis offerte

Terras

Een dakterras: da’s heerlijk genieten

clock min. reading time
  • composiet dakterras
  • composiet planken
  • composiet vlonderplanken
  • dakterras aanleggen
  • dakterras planken
  • dakterras-vloer
  • terrasplanken
  • vlonder
  • vlonderplanken

Houd je ervan om ’s zomers in het zonnetje te zitten, maar is een tuin of terras rond jouw woning praktisch onhaalbaar? Misschien biedt een dakterras dan uitkomst! Met een dakterras creëer je een extra buitenruimte om volop te genieten van de zon en het weidse uitzicht. Geen idee hoe je aan zo’n onderneming begint? We zetten een aantal aandachtspunten op een rijtje.

Is de constructie stevig genoeg voor een dakterras?

Voordat je begint te dromen over de heerlijkheden van een dakterras, moet je je natuurlijk eerst afvragen of zoiets wel haalbaar is. Jouw dakconstructie moet dat extra gewicht namelijk kunnen dragen.

Veel hangt af van wat je precies van plan bent met jouw dakterras. Wil je er gewoon een paar tuinstoelen op zetten, dan is dat in de meeste gevallen geen probleem. Maar droom je over een zware balustrade, bloembakken en eventueel zelfs een jacuzzi? Dan moet je een aannemer of architect laten berekenen of de dakconstructie dat wel kan dragen.

Vergeet je bouwvergunning niet

Je mag niet ‘gewoon’ je platte dak tot een dakterras omvormen. Voor de aanleg heb je namelijk vaak een omgevingsvergunning nodig. Dat verschilt per gemeente. Op de Vergunningcheck kun je zien of je een omgevingsvergunning moet aanvragen.

Natuurlijk is het niet voldoende om alleen vergunningen te regelen; het is ook verstandig om je buren in te lichten over je plannen. Niet iedereen is namelijk even blij met het dakterras van de buren omdat het hun privacy zou kunnen schenden. Daarom is het handig eerst te weten of de buren geen grote bezwaren maken – vervolgens zouden jullie samen bij de notaris een erfdienstbaarheid kunnen afspreken en vastleggen.

Kies voor composiet planken

Als het licht op groen staat en je écht aan je dakterras kunt beginnen, moet je veel beslissingen nemen. Een ervan is de keuze van je terrasplanken. Ga je voor planken in Twinson-houtcomposiet, dan kies je voor een hoop voordelen. Twinson is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout dat toch de look-and-feel van écht hout heeft. Daarnaast is dit materiaal slipvast,  splinter- en rotvrij, onderhoudsvriendelijk, vlekbestendig en zeer makkelijk te plaatsen.

Geïnteresseerd in Twinson-terrasplanken voor jouw dakterras? Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan of neem contact op met een van onze dealers voor meer informatie.