Vraag een gratis offerte

Terras

Geef je terras een houtlook die amper onderhoud vergt

clock min. reading time
  • composiet planken
  • kunststof terrasplanken
  • terras composiet
  • terras houtcomposiet
  • terrasplanken composiet
  • terrasplanken houtcomposiet
  • vlonderhout Afb-bestandsnaam: terras-houtlook

Droom je van een houten terras, maar twijfel je omdat dit materiaal ook veel nadelen heeft? Dan hebben we goed nieuws voor je: terrasplanken van houtcomposiet combineren de fraaie look van natuurhout met de vele voordelen van kunststof. Een kleine uitleg …

Een terras in hout: verre van ideaal

Een houten terras klinkt leuk en mooi, maar helaas valt dit in de praktijk wel wat tegen. Zo brengen houten planken veel slipgevaar met zich mee. En als je kinderen graag rondrennen in de tuin is dat allesbehalve ideaal. Hetzelfde geldt trouwens voor splintervorming! Daarnaast vergt hout behoorlijk wat onderhoud. Zie je het niet zitten om je terras jaarlijks te oliën? Dan is het wel zo verstandig om te kiezen voor een ander materiaal.

Een ander nadeel van hout is dat het ten prooi kan vallen van schimmels en dat het kan rotten. Dat zijn natuurlijk ernstige problemen die het elegante uiterlijk van je houten terras snel kunnen aantasten. Niets zo frustrerend als een terras dat er na enkele jaren al volledig verweerd uitziet.

Twinson-houtcomposiet: een duurzaam alternatief

Als je kiest voor een terras van Twinson-houtcomposiet kun je op je beide oren slapen. Twinson is een unieke combinatie van kunststof (pvc) en ecologisch PEFC-gecertificeerd hout. Deze composiet is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout: het oogt even mooi, maar is veel duurzamer, vergt nauwelijks onderhoud en is een stuk veiliger.

Veilig en makkelijk te installeren

Met een terras van Twinson kun je zorgeloos genieten. Dit materiaal is namelijk vlek- en krasbestendig en honderd procent splinter- en rotvrij. Het is dan ook honderd procent veilig voor je kinderen.

Wist je trouwens dat Twinson-houtcomposiet ook slipvast is, zelfs als het materiaal nat is? Dat maakt het perfect geschikt om te gebruiken als terrasplank naast een zwembad. Valpartijen zijn uitgesloten!

Ten slotte zijn Twinson-terrasplanken makkelijk te plaatsen, zelfs al ben je geen ervaren klusser. Met het juiste gereedschap bij de hand is je terras zo klaar.

Geïnteresseerd? Vraag snel een gratis offerte aan of neem voor meer informatie contact op met een dealer in jouw buurt.