Vraag een gratis offerte

Terras

Geniet van een kleurrijk terras in het prille voorjaar

clock min. reading time
  • houten terras
  • mooie-terrassen
  • tegels terras
  • terras aanleggen
  • terras ideeën
  • terras inrichten
  • terras maken
  • terras-2
  • terras-tuin

Als de lente begint, komen de eerste zonnestralen tevoorschijn. Hét perfecte moment om je tuin en terras in orde te maken en te genieten van de frisse buitenlucht – en misschien wel de eerste barbecue. Hier vind je alvast enkele tips voor een lenteklaar terras.

Zeg vaarwel tegen de winter

Niet alleen in de herfst, maar ook in de lente is het verstandig om je terras onderhouden. Een flinke reinigingsbeurt is handig om alle wintersporen uit te wissen. Hoe? Gebruik water en voeg er wat schoonmaakazijn of een ander terrasreinigingsmiddel aan toe. Laat het product minimaal een dag intrekken en verwijder daarna het resterende vuil met een borstel. De groenresten verwijder je met een hogedrukreiniger.

Een kleurrijk terras met planten en bloemen

Kan je terras na de winter wel wat kleur gebruiken? Kies dan enkele mooie bakken of potten uit. Zet er enkele bloemen – zoals geraniums of begonia’s – en planten in, en plaats ze vervolgens op je terras. Je krijgt meteen een lentegevoel!

Zet je tuinmeubels op orde

Om je terras helemaal lenteproof te maken moet je je terrasmeubels opknappen. Heb je houten tuinmeubels? Maak ze dan schoon met een hogedrukreiniger. Schuur je meubels na enkele jaren intensief gebruik af en geef ze een oliebeurt. Heb je aluminium tuinmeubels? Maak ze dan schoon met lauw water, een tuinmeubelreiniger en een spons.

Terras in houtcomposiet: sfeervol en duurzaam

Is je terras aan vernieuwing toe? Ga dan voor een terras in Twinson. Het is de ideale combinatie van hout en kunststof. Je ervaart het warme gevoel van hout en je geniet bovendien van de duurzaamheid, het gebruiksgemak en de onderhoudsvriendelijkheid van kunststof. Daarnaast is het terras in houtcomposiet beschikbaar in acht natuurlijke tinten, waardoor ze naadloos bij elke omgeving aansluiten. Een terras in Twinson is makkelijk te plaatsen, waardoor elke doe-het-zelver de klus kan klaren.

Overtuigd van een terras in houtcomposiet? Ga dan langs bij een van onze dealers of vraag een gratis brochure aan.