Vraag een gratis offerte

Terras

Je tuin winterklaar maken: vergeet je terras niet

clock min. reading time
  • terras-2
  • tuin winterklaar
  • tuinmeubelen
  • wintervoorbereiding

Het is volop herfst en binnenkort doet koning winter zijn intrede met de daarbij behorende neerslag en grondvorst. Tijd om je tuin en terras winterklaar te maken zodat je het komende voorjaar weer volop kunt genieten van je tuin vol bloemen en planten… en een terras in optimale conditie! Ontdek hier hoe je dit doet.

Geef de winter kleur en plant vooruit

Wil je in de lente genieten van de kleurige bloemenpracht van krokussen, narcissen en tulpen op je terras? Dan moet je voorjaarsbollen planten, en wel vóór de eerste nachtvorst. November is daar ideaal voor. Staan er bloembakken op je terras? Daarin kun je nu winterharde planten, zoals viooltjes, zetten om je winter mooi op te fleuren.

Snoeien en beschermen

  • Wintergroene hagen, fruitbomen, klimop, … De herfst is voor veel planten de aangewezen periode om gesnoeid te worden.
  • Planten die niet-winterhard zijn, bescherm je door ze met aarde, humus, bladeren of turf af te dekken. Door compost in de herfst toe te dienen, kan de humus tijdens de wintermaanden in de grond dringen en ‘verwerkt’ worden door de bodemorganismen.
  • Grotere vaste planten bescherm je door de wortels met stro of bladeren af te dekken. Laat afgevallen bladeren en stengels liggen als beschermende laag voor de plantjes eronder, behalve op je gazon.
  • Haal bloemen en planten in potten binnen. Om groeischeuten te voorkomen, kun je ze beter geen meststoffen geven.

Opruimen en beschermen

Laat alle water uit je tuinslang lopen en ruim hem op. Zet lege bloempotten binnen of plaats ze ondersteboven zodat er geen water in blijft staan. Sluit het water van buitenkranen af en bescherm deze met doeken.

Verzorg je tuinmeubelen

Berg je tuinmeubelen op, maar geef ze wel eerst een grondige schrobbeurt. Heb je houten tuinmeubelen? Behandel ze dan met wat olie of vernis en zet ze daarna het liefst op een droge beschutte plek, zoals de zolder, garage of je tuinhuis.

Geef je terras (een beetje) aandacht

Heb je deze zomer zorgeloos genoten van je Twinson-terras met composietplanken? Dan kun je dat nu ook blijven doen, want je vragen maar weinig onderhoud. ‘s Winters hoef je ze slechts af en toe met de hogedrukreiniger schoon te spuiten.

Interesse in een terras van houtcomposiet? Vraag een gratis offerte of vind een dealer in je buurt.