Vraag een gratis offerte

Terras

Jouw terras: de ideale plek voor een zomerse barbecue

clock min. reading time
  • barbecue organiseren
  • barbecue service
  • barbecue-party
  • barbecueen
  • bbq buffet
  • bbq’en
  • buitenkeuken
  • terras barbecue
  • terras-bbq
  • tuin bbq

 

Wie zomer zegt, zegt zon. En wie zon zegt, zegt barbecue! Niets zo gezellig als samen met vrienden bij mooi weer genieten van een drankje en een heerlijk geroosterd worstje of sateetje. Organiseer je een barbecue bij je thuis? Dan is het terras van jouw tuin dé plek bij uitstek voor al het feestgedruis.

Boodschappen doen voor je barbecue

Bij een geslaagde barbecue komt best wel wat voorbereiding kijken. Je moet drank inslaan, groenten snijden, sausjes kiezen … Tegenwoordig is het niet vreemd meer om je gasten te vragen hun eigen vlees mee te brengen. Zo vermijd je dat je te veel of te weinig in huis hebt en heeft iedereen zeker iets van zijn gading – misschien zijn er vegetariërs onder je gasten die liever groenteburgers en quornworstjes willen dan ribstukken en kippenboutjes.

Voor het barbecuestel moet je natuurlijk wel zelf zorgen. Je hebt de keuze uit een houtskoolbarbecue, een gasbarbecue of een elektrische barbecue. Ook de accessoires zijn belangrijk: zorg voor een lange tang, platte spiezen en een kwastje om het vlees in te smeren met olie of marinade. Om je rooster achteraf schoon te maken, kun je het beste een stalen borstel gebruiken. Vergeet ten slotte ook je schort en keukenhandschoenen niet; die zijn echt geen overbodige luxe!

Barbecueën in de tuin

Vaak is het vuur aanmaken een heikel punt bij het barbecueën. Haal alvast voldoende aanmaakblokjes in huis, bij voorkeur zonder paraffine. Wil je helemaal niets aan het toeval overlaten? Gebruik dan een speciale kolenstarter of brikettenstarter om je vuur aan te steken.

Tip: In plaats van traditioneel houtskool, kun je ook kokosbriketten gebruiken. Die branden makkelijker en ontvlammen minder fel als er vet opdruppelt. Handig!

Genieten op je terras in Twinson-houtcomposiet

Voor je je gasten kunt ontvangen, moet je natuurlijk eerst nog alles klaarzetten. Haal dus maar je tuinstoelen en tuintafel uit de schuur – en een sopje uit de keuken om ze schoon te maken. Versier je tuin ook bijvoorbeeld met slingers en lampionnen: dat geeft extra sfeer aan je barbecue. En waar laat je dat alles? Op je terras natuurlijk! Want de tafel met salades en borden staat het best op een stevige ondergrond.

Een terras in Twinson-houtcomposiet is perfect geschikt voor een barbecue. Er is geen enkele kans op splinters, wat het perfect veilig maakt voor blote voeten en spelende kinderen. Ook is Twinson slipvrij, zelfs als je er een fles wijn of een karaf water op hebt gemorst. Ten slotte is Twinson ook heel makkelijk te schoon te maken, iets wat je zeker zult waarderen de dag na je barbecue.