Vraag een gratis offerte

Terras

Maak je terras klaar voor de herfst

clock min. reading time
  • onderhoud terras
  • terras herfstklaar
  • terras planten
  • terras winterklaar
  • terras-materiaal-onderhoud
  • terras-winter

Voor veel mensen is de herfst een synoniem voor guur en koud weer. Maar je kunt in de nazomer ook nog vaak genieten van aangenaam ‘terrassenweer’. Om in de herfst van je eigen terras te genieten, heb je – behalve mooi weer natuurlijk – niet veel nodig. Met enkele goed gekozen planten en een terrasbedekking die tegen een stootje kan, zit je goed. Zo maak je je terras klaar voor de herfst!

Ook in de herfst groen op je terras

De zomer is dan wel voorbij, het is heus nog niet gedaan met alle buitenpret. Ook in de nazomer is het soms nog aangenaam vertoeven op je terras. Wees daarom niet té haastig en laat je tuinmeubels nog enkele maanden staan. Een barbecue in oktober? Een borrel op het terras op een zonnige novemberdag? Af en toe doet de gelegenheid zich zeker nog voor!

Het vraagt niet veel inspanning om je terras of balkon klaar te maken voor de ietwat koudere herfstmaanden. De bloemen die deze zomer nog zo hevig bloeiden, zijn weg, maar er zijn alternatieven beschikbaar. Kies bij voorkeur voor planten die hun groene blaadjes behouden. Mooie verschijningen op je terras zijn rotsheide, mirte en blauw schapengras. Een bijzonder aangename verrassing is de bergden of ‘pinus mugo’, een naaldboompje in de vorm van een kleine, bolvormige struik.

Voor meer kleur kun je in de herfst kleine asters, chrysanten, viooltjes, sierbessen en heide in bakken en potten planten.

Kies voor een onderhoudsvriendelijk terras

Een houten terras vraagt om stevige onderhoudsbeurten. Ook een betegeld terras onderhouden is een flink karwei. Zeker na de herfst, wanneer er bladeren en smurrie op je terras belanden, heb je veel onderhoudswerk voor de boeg. Het kan ook  anders. Een terras in Twinson, met terrasplanken in houtcomposiet, is veel onderhoudsvriendelijker. Het is prima bestand tegen kou en vocht en ook gemakkelijk te reinigen.

Overtuigd van de voordelen van houtcomposiet? Vraag een offerte aan of ga langs bij een van onze verdelers.