Vraag een gratis offerte

Terras

Terras aanleggen: is er een beter alternatief voor tropisch hardhout?

clock min. reading time
  • houtcomposiet
  • terras hout
  • terras-tropisch-hardhout
  • terrasplanken

Droom jij ook van een mooi terras om nóg meer van het uitzicht op je tuin te genieten? Een fijn vooruitzicht! Overweeg je om hiervoor tropisch hardhout te gebruiken? Weet dan dat er interessante alternatieven zijn die even stijlvol, maar veel duurzamer, ecologischer én praktischer zijn. We stellen ze graag aan je voor.

Goed fout: tropisch hardhout

Om een terras te bouwen, wordt vaak aan tropisch hardhout gedacht. Dat is vanwege het landelijke en stijlvolle karakter, of omdat andere oplossingen onvoldoende bekend zijn. Jammer, want tropisch hardhout heeft een aantal nadelen. Tropisch hardhout kan na verloop van tijd gaan rotten. Bovendien moet je rekening houden met een groter slipgevaar en het heeft meer onderhoud nodig dan zachthout. Verder is er altijd kans op ‘fouten’ in het hout, zoals barsten en gaten. Tot slot hangt aan tropisch hardhout ook een steviger prijskaartje.

Tip: terrasplanken van houtcomposiet

Een evenwaardige of zelfs betere keuze dan tropisch hardhout is Twinson-houtcomposiet. Dat is een samenstelling van hout en kunststof. Daarmee combineer je een aantal voordelen van hout met de duurzame eigenschappen van kunststof. Bovendien is Twinson veilig, slipvrij én veel goedkoper dan hout.

Een terras van houtcomposiet is er in vele stijlen, dus ook een die jij mooi vindt. Zo kun je kiezen uit een breed palet aan kleuren en diverse designs. Composiet terrasplanken vragen weinig onderhoud, zijn veiliger en bieden meer comfort.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Houtcomposiet is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hout. Het komt niet uit bedreigde regenwouden, in tegenstelling tot sommige hardhoutsoorten. Het Twinson-gamma draagt het PEFC-certificaat. Dit betekent dat alleen hout uit duurzaam beheerde bossen wordt gebruikt. Bovendien is het duurzaam, want het is honderd procent recyclebaar en je lokale Deceuninck dealer neemt zelfs je zaagafval mee terug.

Kies je favoriete Twinson-terrasplank

Zoek je een houtcomposiet terrasplank die supergoed scoort op het gebied van esthetiek én kwaliteit? Ontdek dan in het Twinson-gamma de nieuwe Majestic Massive Pro terrasplank: extreem bestand tegen vlekken, zeer krasbestendig en makkelijk te onderhouden.

Interesse in een terras van houtcomposiet? Vraag een gratis offerte aan of vind een dealer in je buurt.