Vraag een gratis offerte

Terras

Twinson houtcomposiet: een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout

clock min. reading time
 • composiet
 • composiet hout
 • composiet hout terras
 • composiet planken
 • composiet terras
 • composiet terrasplanken
 • houtcomposiet
 • houtcomposiet terras
 • kunststof terrasplanken
 • tropisch-hardhout
 • twinson

Niet alleen het uitzicht is een factor bij de keuze van onze gevelbekleding en terrasplanken. Vandaag de dag houden we ook rekening met factoren als duurzaamheid, onderhouds- en milieuvriendelijkheid. Het zal je dan ook niet verbazen dat tropisch hardhout almaar meer terrein inboet aan houtcomposiet. Het materiaal is niet alleen 100% recyclebaar, het biedt ook tal van andere ecologische voordelen. We zetten ze hieronder alvast voor je op een rijtje!

Beste van beide werelden: PEFC-hout & kunststof

Voor bijna elke toepassing bieden we je met Twinson een milieuvriendelijke oplossing op maat aan. Het materiaal oogt niet alleen warm en natuurlijk, het is ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk; kwaliteiten die tropisch hardhout niet kan voorleggen. Het gebruikte hout in Twinson houtcomposiet oplossingen is puur PEFC-hout, een sluitende garantie op milieuvriendelijkheid. PEFC of voluit ‘Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes’ is een internationale non-profitorganisatie die erop toeziet dat er niet meer bomen worden gerooid dan er worden aangeplant. Verder waakt PEFC over de biodiversiteit. Met meer dan 200 miljoen hectare gecertificeerd bos is PEFC het grootste certificeringssysteem ter wereld.

Houtcomposiet: 100% recyclebaar

Nog een troef van houtcomposiet terrassen, gevels en tuinomheiningen is dat ze zelfs na hun jarenlange levensduur 100% recyclebaar zijn. Twinson producten kunnen perfect opnieuw gebruikt worden, zonder dat daarbij sprake is van enige kwaliteitsverlies. Bovendien werken we voor de inzameling en het transport van te recycleren houtcomposiet samen met openbare en privé afvalverwerkingsbedrijven, bouwondernemingen, raamfabrikanten en –plaatsers in een radius van 500 km, met inbegrip van Noord-Frankrijk en West-Duitsland.

Blijf je na de plaatsing van je Twinson houtcomposiet product met zaagafval of andere resten zitten? Verzamel deze dan in een Twinson recyclagezak. Vraag ernaar bij je Deceuninck verdeler!

De ideale aanvulling op je isolatie

Ben je van plan om houtcomposiet gevelbekleding te plaatsen? Een uitstekend idee! Twinson houtcomposiet creëert namelijk een uitstekende wisselwerking met buitenmuurisolatie. Dankzij hun beperkte dikte zijn onze houtcomposiet perfect te integreren binnen eender welk totaalisolatieconcept. Los van je montagesysteem zijn de meest uiteenlopende isolatiediktes mogelijk. Door de buitenmuur te isoleren, heb je tot een kwart minder energieverlies en daalt ook je CO2-uitstoot gevoelig. Dat is pas milieuvriendelijk!

Ben je helemaal overtuigd van de voordelen van Twinson houtcomposiet? Aarzel dan niet om eens langs te gaan bij één van onze dealers.