Dak & gevel

De voordelen van kunststof gevelbekleding in Lelystad

Gevelbekleding is al een tijdje aan een opmars bezig. Dat is ook logisch, aangezien almaar meer mensen een oud huis kopen en renoveren. Dankzij gevelbekleding krijgt je woning de juiste stijl. Bovendien zorgt het voor een extra decoratief element. Aluminium, houten of kunststof gevelbekleding: er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Wij schotelen je alvast de beste keuze voor in Lelystad!

Houten gevelbekleding: veel onderhoud

Hout is een product dat veel onderhoud vergt. Door invloed van zon en regen zal het hout vergrijzen en een doffe uitstraling krijgen. Daarnaast kan hout ook afbladderen. Je moet het dus zo goed mogelijk onderhouden en dat doe je door het mos dat zich op de planken vestigt, op regelmatige basis te verwijderen. De door vocht aangetaste planken kun je makkelijk verwijderen, maar daardoor stijgt het kostenplaatje.

Duurzaam aluminium

Aluminium is een heel duurzaam materiaal dat niet veel onderhoud vergt. Het volstaat om elk jaar of om de twee jaar het vuil weg te spoelen en de gevel te reinigen met een daarvoor bestemd reinigingsmiddel. Daarna opnieuw met water afspoelen en je bent klaar! Aluminium is bovendien een heel sterk materiaal dat bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. Maar helaas zijn er aan aluminium ook enkele nadelen verbonden. Zo is de productie ervan niet zo milieuvriendelijk.

Kuststof gevelbekleding: de beste optie

Kunststof gevelbekleding biedt ten opzichte van de twee voorgaande materialen de meeste voordelen. Zo is kunststof goedkoper en eenvoudig te bewerken. Bovendien is het materiaal heel licht, waardoor iedere doe-het-zelver de gevelbekleding kan plaatsen. Kunststof is ook nog eens schokbestendig en rotvrij. Voordelen te over dus!

Gevelbekleding in Lelystad

Ben je overtuigd van de voordelen van kunststof gevelbekleding? Dan ben je bij Deceuninck aan het juiste adres! Ook in Lelystad kun je een beroep op ons doen.