Ramen & deuren

Deceuninck zendow kozijn scoort hoog op brandwerendheid

Tot 60 minuten weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (WBDBO)

Deceuninck zendow kozijnen scoren bijzonder hoog op het vlak van brandwerendheid. Bij een recent uitgevoerde onafhankelijke brandwerendheidstest behaalde het Deceuninck zendow kozijn probleemloos 52 minuten. Deceuninck bewijst hiermee opnieuw dat hun kunststof kozijnen niet alleen bijdragen aan een veilige woonomgeving maar ook uitstekend toepasbaar zijn in ruimtes waar brandwering een vereiste is. Zoals bijvoorbeeld op de werkplek, school en in openbare ruimtes.

Succesvolle test brandwerendheid

De brandwerendheidstest is, conform de Europese norm EN 1364-1, uitgevoerd door het onafhankelijke Warrington Fire instituut. Het kunststof Deceuninck zendow kozijn werd beoordeeld op haar thermische isolatie, straling en vlamdichtheid. Uit de testen bleek dat het Deceuninck zendow kozijn een brandwerendheid behaalt van maar liefst 52 minuten, EI 30 (EI= Stabiliteit en temperatuurisolatie). Er werden twee identieke kozijnen getest. Een kozijn met de buitenzijde naar het vuur toe en een kozijn met de binnenzijde naar het vuur toe. Hierbij werd een classificatie behaald van EI1 30 / EI2 30 / EW 30 / E 30. De kozijnen voldoen dan ook aan de veelal gevraagde 30 minuten WBDBO (weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag) en kunnen zelfs worden toegepast bij 60 minuten WBDBO eisen. Hiermee voldoen de Deceuninck kozijnen volledig aan de verscherpte eisen voor brandwerendheid zoals ook beschreven in het bouwbesluit.

Veiligheid en duurzaam

Met de Deceuninck zendow kunststof kozijnen profileert het bedrijf zich al jaren als producent van veilige en duurzame producten met uitstekende thermische en akoestische isolerende eigenschappen, een hoge inbraakwerendheid en een breed en origineel kleurenpalet. Het meerkamerconcept staat samen met het multifunctionele dichtingssysteem garant voor een permanente wind- en waterdichtheid. De geometrie van het profiel verzekert een perfecte waterafvoer en een elegant design. Duurzame kozijnen, ramen en deuren die reëel bijdragen aan een lager energieverbruik en een hoger leefcomfort zijn hiervan het onmiddellijke resultaat.