Vraag een gratis offerte

Inbraakveiligheid

Sluit inbrekers buiten

Om inbrekers te ontmoedigen worden de Deceuninck Zendow#neo profielen met staaldraad en/of glasvezel versterkt. Hierdoor bewaart de hele raam- of deurconstructie in alle omstandigheden een perfecte vormvastheid. Een profiel forceren met een tang, boor, glassnijder of schroevendraaier lukt niet. Een compleet veilig raamelement vraagt natuurlijk ook bijkomende eisen naar o.a. beglazing toe. Inbraakbestendig dubbel gelaagd veiligheidsglas is altijd de beste keuze.

  • De Deceuninck-Zendowreeks wordt standaard versterkt met gegalvaniseerd staal. Wat de nieuwe Deceuninck-Zendow#neo-serie betreft wordt binnen de thermische versterkingen van de Standaardreeks staaldraad voorzien en binnen de vleugel van de Premiumreeks continue glasvezels.
  • Qua type beglazing is inbraakbestendig dubbel gelaagd veiligheidsglas de beste keuze. Voor borstweringen beneden de 90 cm (NBN S 23-002/A1) is dit zelfs een verplichting.
  • Last but not least is ook het beslag uitermate belangrijk. Deceuninck Zendow en Zendow#neo is compatibel met alle types veiligheidsbeslag.

Sterker dan de Europese norm

Deceuninck Zendow & Zendow#neo voldoen aan de Europese officiële veiligheidsnormen betreffende inbraakwerendheid NBN EN 1627 tot en met 1630. Sterker nog ! De behaalde norm vertelt dat een Deceuninck Zendow- en Zendow#neo-raam uitgerust met afsluitbare kruk, veiligheidsbeslag en gelaagd glas langer weerstand biedt dan de drie vooropgestelde minuten die binnen de testprocedure van kracht zijn. Hierbij wordt niet enkel de resistentie tegen het opheffen getest, maar ook de weerstand tegen het openwringen, het breken van de beglazing en het opendraaien van de kruk.