Ramen & deuren

Kozijnen in Breda: hout, aluminium of kunststof?

Kozijnen bepalen samen met deuren de uitstraling van je woning. Er bestaan verschillende soorten kozijnen: houten, aluminium en kunststof kozijnen zijn ongetwijfeld de belangrijkste. Maar welke kozijnen hebben de meeste voordelen? Wij laten je alvast kennis maken met de verschillende voor- en nadelen van de verschillende soorten kozijnen, die je bovendien ook in Breda kunt terugvinden.

Warme uitstraling met houten kozijnen

Houten kozijnen geven je interieur meteen meer uitstraling. Sfeer en gezelligheid gaan hand in hand met hout. Maar aan hout zijn ook enkele nadelen verbonden. Zo zijn houten kozijnen behoorlijk duur en zijn ze moeilijker in onderhoud. Na enkele jaren hebben ze namelijk een verfbeurt nodig. Doe je dat niet, dan bestaat de kans erin dat de kozijnen afbladderen of zelfs rotten.

Een moderne look met aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn dankzij de grote sterkte van het materiaal, geschikt voor slanke, stijlvolle raamconstructies. Daarnaast is aluminium recyclebaar, dus minder schadelijk voor het milieu. Daardoor zijn er minder grondstoffen nodig en gaat er minder energie verloren bij de ontwikkeling van aluminium kozijnen. Verder zijn de kozijnen makkelijk in onderhoud. Je hoeft dus niet veel poetswerk te verrichten.

Kunststof kozijnen: the best of both worlds

Kunstof kozijnen vormen wellicht de beste keuze, aangezien ze de voordelen van aluminium en hout combineren. Zo zijn kunststof kozijnen beschikbaar in houtreliëf, maar ook in tal van andere kleuren. Bovendien valt kunststof net zoals aluminium makkelijk schoon te houden. Kunststof kozijnen hebben daarnaast ook nog eens een hoge isolatiewaarde. Dat is goed voor je portemonnee en het milieu. Je vangt dus twee vliegen in één klap! Kuststof kozijnen zijn ook honderd procent recyclebaar en goedkoper dan aluminium kozijnen.

Kozijnen kopen in Breda

Ben je overtuigd van de voordelen van kunststof kozijnen? Deceuninck is al jarenlang marktleider op het gebied van kozijnen en deuren van kunststof. Je vindt er verschillende soorten kozijnen, dus er is ongetwijfeld voor ieder wat wils. Waar je deze kozijnen vindt? Bij verschillende dealers in de buurt van Breda, bijvoorbeeld!