Vraag een gratis offerte

Ramen & deuren

Wat je echt moet weten wanneer je kozijnen koopt in Enschede

De hele buurt doet het: z’n woning een tweede leven geven door zorgvuldig te renoveren. Een van de meest populaire renovaties is ramen en deuren vervangen, want met nieuwe kozijnen kun je je energiefactuur behoorlijk laten dalen. Wat moet je nog weten over kozijnen voor je overgaat tot de aankoop van nieuwe kozijnen in Enschede? Ontdek hier vier weetjes die je kijk op ramen en deuren snel zullen veranderen!

Kozijnen kopen: het juiste materiaal kiezen

Vroeger waren raamkozijnen bijna altijd van hout gemaakt. Nu kiezen almaar meer Nederlanders voor andere materialen. Vooral metaal en kunststof doen het de laatste jaren bijzonder goed. Wij menen dat kunststof, en meer bepaald kunststof, dé beste keuze is voor je ramen en deuren. kunststof is namelijk een oerdegelijk en onderhoudsvriendelijk materiaal. Kunststof kozijnen vergen amper onderhoud en gaan niet kapot. Bovendien geniet je een veel betere prijs-kwaliteitverhouding dan bij aluminium, dat duurder is maar niet beter.

Isolatie: denk aan het glas én de kozijnen

Met nieuwe ramen en deuren kun je de isolatiewaarde van je huis sterk verhogen. Vervang je oude ramen daarom op tijd door nieuwe met dubbele of zelfs driedubbele beglazing. Nog beter is hoogrendementsglas, waarmee je warmteverlies tot een absoluut minimum beperkt. Combineer nieuwe beglazing altijd met hoogisolerende kozijnen, want die zijn minstens even belangrijk om de isolatiewaarde op te krikken. Bij oude en versleten ramen gaat een groot deel van de warmte namelijk verloren door en langs de profielen.
Ideaal zijn de kunststof Zendow-raamprofielen van Deceuninck, die je energiefactuur tot wel 30 procent kunnen doen dalen. Met de energiecalculator bereken je zelf makkelijk wat jouw besparing is als je nieuwe kozijnen installeert.

Stijlen en kleuren

Wij bij Deceuninck beseffen dat stijl een belangrijk criterium is wanneer je raam- en deurkozijnen koopt. Je gevel is tenslotte je visitekaartje, toch? Daarom bieden wij dan ook een reuzegroot gamma stijlen en kleuren aan. Kunststof kozijnen zijn immers geschikt voor meer dan alleen moderne woningen! Je vindt bijvoorbeeld knappe kozijnen die naadloos aansluiten bij jouw landelijke cottagestijl, of die je kunt gebruiken in je charmante stadshuis. Daarvoor ontwikkelden wij de speciale Autentica-reeks met vier historische stijlen.

Kozijnen kopen in de omgeving van Enschede

Overtuigd van de meerwaarde van de kunststof kozijnen van Deceuninck? Of ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden van ramen, deuren en schuifdeuren in hoogwaardig kunststof? Dan ben je meer dan welkom bij een van onze erkende dealers in jouw buurt. Ook in Enschede zijn wij vertegenwoordigd. Ontdek hier bij welke dealer in Twente je terecht kunt voor professioneel advies of een vrijblijvende offerte.