DE ULTIEME COMBINATIE VAN TECHNOLOGIE EN DESIGN

ThermoFibra & Forthex

Het ultieme composiet kozijn

In 2012 lanceerde Deceuninck een gloednieuwe technologie. Structurele glasvezels werden tijdens het extrusieproces ingebracht in de kozijn- of deurvleugel ter vervanging van de standaard staalversterking die we tot dan toe kenden.

Het staal moest niet langer apart worden verwerkt en ingeschoven. Er ontstond een enorme tijdswinst voor de kozijnfabrikant. Bovendien verdween met het staal een koudebrug waardoor de nieuwe technologie ongeziene isolatiewaarden behaalde.

ThermoFibra & Forthex

ThermoFibra technologie

In de nieuwe serie Elegant wordt de onbetwiste succesformule herhaald. De nieuwe Infinity vleugel is ook in een ThermoFibra uitvoering beschikbaar. Hierbij wordt in de vleugel de staalversterking vervangen door structurele glasvezels. In combinatie met de Forthex versterkte kaders is Elegant ThermoFibra de enige goed werkende staalloze kozijn- en deuroplossing in de markt.

 

Forthex versterking

Ook in het kaderprofiel werd gekozen voor een thermische versterking op basis van staaldraadversterkt pvc hardschuim om ook daar de isolatiewaarden te verbeteren. Deze Forthex versterking is veel lichter en makkelijker te verwerken wat beter is voor het fysieke gemak van de kozijnfabrikant en installateur.

 

Wat maakt de technologie van Elegant ThermoFibra zo bijzonder?