Vraag een gratis offerte

Woonproject Belgica is een van de eerste toonaangevende projecten die uitgevoerd werd met Decalu schrijnwerk voor projectontwikkelaar Cordeel.

Voor het Belgica gebouw leverde Deceuninck Decalu88 Standard ramen en deuren. Het is ons meest toegepaste profiel met een moderne en tijdloze uitstraling. Voor de hefschuiframen werd onze Decalu163 slide voorzien van een monorail uitvoering die bij Decalu standaard uitgerust is met een schuivende vleugel aan de binnenzijde. Voor de uitvoering en plaatsing van dit project werkten we samen met onze partner Alupelt ramen en deuren.

Deze site wordt gekenmerkt door haar grote openheid. In combinatie met het vlakke landschap en de ligging langs het water heeft de wind hier vrij spel. Voor het Belgica gebouw heeft architectenbureau B2Ai grote schuiframen opgenomen in alle woonunits. Zo kunnen de bewoners maximaal genieten van het weidse uitzicht. Maar de bovengemiddelde afmetingen van de schuiframen zorgen er ook voor dat het schrijnwerk extra invloed ondervindt van de wind. Daarom werden alle schuifraamprofielen intern en extern voorzien van een additionele versterking om de hoge windlasten op te vangen.

Decalu onderscheidt zich op vlak van:

  • Een efficiënte productie. Door de gereduceerde complexiteit van het profielsysteem en de vooraf geïntegreerde isolatie in de profielen worden productietijden van ramen en deuren sterk verkort.
  • Grote tijdwinst voor plaatsers dankzij vooraf geïntegreerde dichtingen in de raamprofielen. De dichtingen moeten niet langer manueel aangebracht worden op de werf waardoor heel wat tijd uitgespaard wordt tijdens de installatie van het schrijnwerk.
  • Hoge performanties op vlak van thermische en akoestische isolatie doorheen de hele reeks en standaard Seaside kleuruitvoering voor alle Decalu ramen en deuren.

Bij de ontwikkeling van de Decalu reeks werd naast de producent en de installateur de eindgebruiker zeker niet vergeten. Diverse elementen in de Decalu reeks zijn er op gericht om het gebruiksgemak van de bewoner te maximaliseren. Zo kunnen onze schuiframen moeiteloos uitgerust worden met glas tot 400 kg maar daar merk je niets van tijdens het openen en sluiten, wat soms een heikel punt kan zijn bij grote schuiframen. Bij iedere oplevering van een project is het fijn om dergelijk comfort te kunnen bieden aan de bewoners. Zo weet je dat die extra inspanningen dagelijks het verschil maken!

Ontdek in onderstaande video meer over dit project.