Ramen & deuren

Kunststof als bouwmateriaal: alleen maar voordelen!

Kunststof is een erg veelzijdig materiaal. Voor de buitengevel komen de verschillende kwaliteiten goed van pas. We zetten drie voordelen van kunststof op een rijtje.

Kunststof is duurzaam

De weerstand van een product tegen oxidatie bepaalt hoe duurzaam het is. Bij bouwprojecten is het erg belangrijk dat de gebruikte materialen hun sterkte behouden, ook al moeten ze jarenlang weer en wind verdragen. Kunststof scoort op dit vlak uitstekend. Zo is het bekend dat kunststof buizen van 50 jaar oud nog even sterk zijn als gloednieuwe exemplaren! Het zijn die duurzaamheid en betrouwbaarheid die van kunststof een blijver maken.

Kunststof is flexibel

Kunststof laat zich gemakkelijk in allerlei vormen verwerken. Dat én de ruime keuze aan kleuren zorgen ervoor dat kunststof zo goed als geen beperkingen heeft als bouwmateriaal. Bovendien heeft kunststof uitstekende isolerende kwaliteiten, zowel thermisch als akoestisch. Met andere woorden: kunststof ramen en deuren houden de kou én het straatlawaai netjes buiten, zodat jij rustig kunt genieten van de stilte.

Kunststof is recyclebaar

Kunststof is recyclebaar. Verschillende ophaalsystemen en recyclagebedrijven verwerken het beschikbare kunststof afval tot een nuttig recyclaat dat opnieuw gebruikt kan worden bij de productie van kunststoffen.
Deceuninck is de grootste kunststof recycler in de Benelux.

Kunststof oogt mooi

Wedden dat je kunststof maar moeilijk van andere materialen kunt onderscheiden? Kunststof ziet er namelijk geweldig uit. Neem nu onze Premium-ramen. Die passen in elk huis, ongeacht de stijl!

Ben je van plan je oude ramen en deuren te vervangen door exemplaren in kunststof? Neem dan gauw contact op met onze verdelers of vraag een gratis prijsofferte!