Vraag een gratis offerte

Waarom ventileren?

Ventileren: een noodzaak...

Een combinatie van doorgedreven overvloedige isolatie, luchtdicht bouwen en onvoldoende ventilatie zorgt voor sterk vervuilde lucht. Dit kan tot heel wat ongemakken leiden zoals ademhalingsproblemen, allergieën en een tekort aan energie. Ventilatie is dan ook een voorwaarde voor een gezond binnenklimaat: luchtcirculatie zorgt ervoor dat de vervuilde – en vochtige – lucht vervangen wordt door nieuwe verse lucht, en het kan bovendien de kwaliteit van het materiaal binnen uw woning waarborgen. Nieuwbouw of renovatie? Kies voor ventilatie en vergroot uw woonplezier en leefcomfort.

Wettelijke verankering

In Nederland is de integratie van een ventilatiesysteem verplicht in een nieuwbouwwoning of grondige renovatie. De normen  NEN 1087 (voor nieuwbouw) en NEN 8087 (voor bestaande woningen) worden gehanteerd. Volgens de eisen van het bouwbesluit, afdeling 3.6, moet een continue luchtstroom doorheen de woning voorzien zijn, van de droge naar de vochtige ruimtes. Meer info op www.bouwbesluitonline.nl.

Een bonus voor uw portemonnee

De keuze voor een ventilatiesysteem C zal een grote invloed hebben op het EPC (NL) van uw woning. Het EPC is de score die aangeeft hoe energiezuinig uw woning is: hoe lager, hoe zuiniger en dus lager in verbruikskosten. Nieuwbouwwoningen en grondige renovaties moeten verplicht een bepaald EPC halen. Tunal ventilatieroosters als onderdeel van uw ventilatiesysteem kan het EPC van uw woning sterk verbeteren.

Bij de keuze voor een ventilatiesysteem bij renovatie krijg je in België geen premie via de distributienetbeheerder maar je kan wel recht hebben op andere premies, subsidies of financiële stimuli zoals de totaalrenovatiebonus of de burenpremie (gratis begeleiding door een BENOvatiecoach).

Waarom Tunal?

Duurzaam

De aluminium onderdelen van Tunal ventilatieroosters zijn UV- en vochtbestendig, roesten niet en zijn vormvast.

Onderhoudsvriendelijk

Geen terugkerende onderhoudswerken zoals verven of vernissen. Eenvoudig reinigen met lauw water en een niet agressief poetsmiddel volstaan.

Milieuvriendelijk

Alle onderdelen van Tunal ventilatieroosters zijn 100% recycleerbaar en herbruikbaar.

Alle raamtypes

Tunal ventilatieroosters bestaan voor alle types kozijnen: hout, kunststof en Alu. De glasroosters kunnen verschillende glasdiktes aan. Beide types bieden een ruime waaier aan debieten.

Akoestische isolatie

Voor extreme situaties bieden DB35 en DB39 verhoogd comfort.

Smart colours

Tunal ventilatieroosters bestaan in alle RAL-kleuren, ook bi-color. Uniek bij Deceuninck is de afstemming Decoroc – Aluroc : een perfecte match die zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde het ventilatierooster in het raam laat opgaan.

Design

Het minimalistisch concept van de Tunal ventilatieroosters draagt bij tot een esthetische, totaal raamoplossing.

Professionele plaatsing

Tunal ventilatieroosters zijn maatwerk dat door vakkundige schrijnwerkers wordt verwerkt en geplaatst.