Vraag een gratis offerte

Verbeter de isolatiewaarde van je woning en verlaag je energieverbruik met strakke pvc-ramen

clock min. reading time

Om duurzaam te (ver)bouwen, investeer je best in efficiënte, energiezuinige oplossingen. Naast isolatie, spelen je ramen en deuren een belangrijke rol in de algemene isolatiewaarde van je woning. Op zoek naar slanke, uitstekend isolerende ramen? Maak kennis met kunststofprofielen die je energieverbruik drastisch doen dalen en prima passen bij een hedendaagse bouwstijl.

Vink je wishlist voor ramen en deuren af

Zoek je nieuwe ramen die perfect passen bij je hedendaagse nieuwbouw of te renoveren woning? Dan heb je vast enkele belangrijke vereisten op je verlanglijstje staan. Een mooie uitstraling, energiezuinig, ecologisch verantwoord, … Kies je voor pvc, dan kies je sowieso goed. Niet alleen op vlak van isolatieprestaties, maar nu ook op vlak van design. Ontdek de Elegant kunststofprofielen van Deceuninck.

Op zoek naar de geschikte ramen en deuren in pvc? Bekijk het volledige aanbod.

Slanke ramen in pvc

Denk je aan pvc-ramen, dan denk je misschien aan de typische afgeronde profielen van in het verleden. Maar dat beeld is intussen achterhaald. Het pvc-raamsysteem Elegant van Deceuninck bestaat namelijk uit slanke, rechthoekige glaslatten. Een geheel nieuwe designstandaard voor kunststof ramen. Hierdoor passen deze ramen perfect bij de hedendaagse, strakke nieuwbouw- en renovatiestijlen. Kies uit maar liefst 50 foliekleuren en 16 coatingkleuren en stem zo de kleur van je ramen perfect af op de architectuur van je woning.

De beste isolatiewaarden

De Elegant raamprofielen zijn ook bijzonder energie-efficiënt. Dankzij de unieke ThermoFibra- en Forthex-technologie slaagt Deceuninck erin om superieure isolatiewaarden te bekomen met ultrafijne raamprofielen.

ThermoFibra technologie

De koudebrug die anders ontstaat bij een standaard staalversterking in de raam- en deurvleugels wordt met ThermoFibra technologie vermeden. Tijdens het extrusieproces gebruikt men structurele glasvezels in de plaats, goed voor ongeziene isolatiewaarden.

Forthex-technologie

Ook de klassieke staalversterking in de raamkaders wordt bij Deceuninck standaard vervangen door een thermische versterking op basis van met staaldraad versterkt pvc-hardschuim, ook wel Forthex-technologie genoemd.

Extra dichting voor energie-efficiëntie

Dankzij een extra middendichting die zorgt voor een excellente wind- en waterdichtheid, bekomen de profielen een isolatiewaarde (Uf) tot 0.85 W/m²K. Hier is ook is driedubbele beglazing tot 70 mm mogelijk. Ideaal voor passiefhuizen! Ramen kunnen dus je energieverbruik drastisch doen dalen.

Elegant ThermoFibra Infinity

Het opendraaiende deel van een ThermoFibra Infinity raam is voorzien van structurele glasvezels. Gecombineerd met de Forthex-versterking in het raamkader zorgt dit voor een uitstekende thermische isolatie. Deze ramen behalen een Uw-waarde of isolatiewaarde van maar liefst 0,77 W/m²K. Ontdek meer over Elegant ThermoFibra Infinity.

Ecologisch verantwoord

De kunststof die voor Elegant ramen gebruikt wordt is deels gerecycleerd. Elegant raamprofielen zijn op hun beurt ook volledig recyclebaar. Dit maakt het een ecologisch verantwoorden oplossing voor je nieuwbouw- of renovatieproject. Ontdek alle profielen in het Elegant-gamma.

Op zoek naar de ideale ramen en deuren voor je (ver)bouwproject? Ga langs bij een verdeler in je buurt voor meer informatie of download de infobrochure over Elegant ramen van Deceuninck.